Kāpēc kartupeļu ielikšana aukstā ūdenī pirms vārīšanas nav laba ideja

Kā pareizi pagatavot kartupeļus?

Process ir ļoti vienkāršs: kartupeļus jāieliek karstā, sālītā ūdenī, lai saglabātu visas to vērtīgās sastāvdaļas. Turklāt, lai kartupeļi vārītos vienmērīgi, jālieto vidēja, nevis liela uguns.

Neaizmirstiet par vēl vienu nozīmīgu punktu. Cenšoties ietaupīt laiku, mēs bieži kartupeļus nomizojam dažas stundas pirms vakariņām un liekam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai esat to darījuši?

Tas var šķist saprātīgi, taču patiesībā tas ir saistīts ar to pašu kļūdu. Jo ilgāk kartupeļi atrodas aukstā ūdenī, jo vairāk vitamīnu un minerālvielu tie zaudē. Tāpēc ir ieteicams nomizot kartupeļus tieši pirms gatavošanas.

Lai paātrinātu kartupeļu vārīšanas procesu par 5-7 minūtēm, pievienojiet katlā nelielu gabaliņu sviesta. Tas izkusīs un izveidos plānu plēvi uz ūdens virsmas, tādējādi samazinot iztvaikošanu. Rezultātā temperatūra katlā palielināsies, un bumbuļi vārīsies ātrāk.

Pievienojot dažas sīpolu šķēles vai pusēs sagrieztas ķiploku daiviņas, nākamajai piedevai varat piešķirt izsmalcinātu garšu. Katlā var iebērt arī lauru lapu vai citas iecienītās garšvielas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment