Kāpēc krāpniecei Annai ticēja tik daudzi cilvēki

Anna Delvey-Sorokin

Portāls la.lv un Juris Lorencs sagatavojuši interesantu materiālu/skatījumu par vienu no šobrīd skaļākajām tēmām ASV un Eiropā – Annas Delvijas lieta.

Kas ir Anna Delvija? Ja vēl nesat par viņu dzirdējuši, tad jum šis materiāls liksies ļoti interesants, jo izgaismo cik mūsdienu smalko aprindu pasaule ir balstīta uz ārišķīgām un netveramām lietām. 

Publicējam daļu no šī materiāla. Pilnu raksts izlasāms portālā, la.lv (linku uz to norādīsim šī raksta beigās).

Autors: Juris Lorencs

Apspriesta tēma Amerikas un Eiropas “smalkajās aprindās” – pazīstamās “sabiedrības dāmas” un “salonu lauvas” Annas Delvijas lieta. Izsmalcināts nekaunīgas maldināšanas gadījums, ko patlaban izskata Ņujorkas tiesa. Zvērinātie atzinuši Delviju par vainīgu 200 000 ASV dolāru izkrāpšanā un pakalpojumu zādzībā.

Lieta interesanta ar to, ka daudzi upuri naudu krāpniecei atdeva labprātīgi, faktiski uzdāvināja.

Vai arī aizdeva uz “goda vārda”, neprasot parādzīmes. 200 000 dolāru ir tikai aisberga redzamā daļa, zaudējumi, par kuriem cietušie vērsušies policijā un kurus izdevies pierādīt. Kā tas iespējams? Izrādās, ir.

Bet nu visu pēc kārtas. Patiesais Annas Delvijas vārds ir Anna Sorokina. Dzimusi 1991. gadā Krievijā. Kad meitenei aprit 16 gadu, ģimene pārceļas uz Vāciju. Nedaudz pamācījusies Londonas Dizaina skolā, Anna ierodas Parīzē, lai stažētos žurnālā “Purple”.

 

Lasi arī: VIDEO: Bez maz vai jāmūk prom no savām mājām – Bauskas novadā cilvēki izmisumā

Meitene centīgi apmeklē modes skates un modernās mākslas izstādes, kur “tusiņos” cenšas fotografēt “selfijus” jeb “pašiņus” ar “bagātajiem, skaistajiem un slavenajiem”. Uzņemtos attēlus viņa centīgi izliek savā interneta sociālā tīkla “Instagram” kontā un drīz vien tiek pamanīta.

Annu sāk aicināt uz vēl lepnākām pieņemšanām, jaunie paziņas izmaksā restorānus, lidmašīnas biļetes, viesnīcas un ceļojumus.

Viss tiek rūpīgi dokumentēts “Instagram” – “es Venēcijā”, “es privātā lidmašīnā”, “uz jahtas Vidusjūrā”.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment