Kāpēc, lai notievētu, no rītiem jāēd šokolāde? Neticēsi, bet šī metode nudien strādā!

Šokolāde brokastīs? Jā! Tā mūs informē veselības eksperti. Zinātnieki ir veikuši plašus pētījumus, kuros atklājās, ka šokolādes ēšana no rītiem var uzlabot smadzeņu darbību un samazināt ķermeņa aprises.

Tieši tā – jūs izlasījāt pareizi! Aplūkosim šo interesanto faktu.

Kā šokolādes lietošana uzturā var palīdzēt notievēt?

Kāda cilvēku grupa, kuras dalībniekiem bija liekais svars, tika veselas 32 nedēļas cītīgi pētīti. Viņiem šokolāde kļuva par ikdienas brokastu sastāvdaļu. Kādai citai grupai bija jāievēro atšķirīga diēta.

Pētījuma beigās neviens nespēja noticēt rezultātiem, bet visvairāk svaru bija nometuši tie, kuri savā uzturā no rītiem lietoja šokolādi.

Ir vairāki iemesli, kādēļ tika fiksēti šādi rezultāti. No vienas puses, kvalitatīva šokolāde spēj veicināt cilvēka metabolismu, palīdzot sašķelt taukus un ogļhidrātus. Turklāt šādā veidā iespējams daudz ilgāk izjust sātu.

Katra cilvēka ķermenis ir pielīdzināms automobilim, kuram ir nepieciešama degviela, lai tas strādātu. Daudzu diētu problēmas sakne ir tā, ka cilvēki liedz savam ķermenim daudz ko tādu, kas patiesībā ir nepieciešams.

Kā šokolādes ēšana no rītiem var palīdzēt uzlabot smadzeņu darbību?

Ja tievēšana jūs nepārliecina, tad vērts zināt, ka daudz plašākā pētījumā atklājās, ka kakao var labvēlīgi ietekmēt smadzeņu darbību. Šokolāde paaugstina tādas kognitīvās funkcijas kā atmiņu un abstrakto domāšanu. Speciālisti ir pārliecināti, ka regulāra šokolādes lietošana uzturā spēj novērst galvas smadzeņu bojājumus, kas rodas cilvēkiem līdz ar vecumu.

Vēl kādos citos pētījumos tika pierādīts, ka šokolāde nodrošina pilnvērtīgu smadzeņu apasiņošanu, kuru zinātnieki cieši saista ar neirālo funkciju aktivizēšanos.

Šokolādes lietošana ir jo īpaši svarīga dienas pirmajā pusē, kad smadzenēm ir ļoti nepieciešama enerģija. Šokolādē esošās barības vielas spēj vienā mirklī nodrošināt šo enerģiju.

Jums nepieciešama kvalitatīva šokolāde

Pats galvenais ir lietot kvalitatīvu šokolādi. Jums nepieciešama tumšā šokolāde, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao, jo tieši šajās šokolādēs ir ļoti daudz veselīgo flavonoīdu, kas nodrošina svarīgās smadzeņu funkcijas.

Lasi vēl: Gan es, gan visdrīzāk arī tu esam uzglabājuši šokolādi nepareizi – lūk, kā tā pareizi jāuzglabā!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment