3 triki ideālām pufīgām kotletēm. Jā, tāpēc kotletes izrādās blīvas, plakanas, plānas un izturīgas – un nepavisam nav pūkainas, nav sulīgas, bez aizraujoša ēstgribu aromāta. Un tie negaršo. Precīzāk, nav slikti, bet…
No kurienes nāk cipari, no kurienes šie 80?? Bet tāpēc, ka šīs kļūdas gandrīz visi sauksi par noteikumiem – lai gan bez tām, bez šīm kļūdām kotletes būtu bijušas daudz labākas.
Ko nedrīkst darīt kotletēm, lai tās būtu ideālas: 3 kļūdas, kas nav noteikumi – un vienkārši triki gardām, sulīgām, pūkainām kotletēm.
Kļūda nr. 1. Smalki samalta malta gaļa. Mēs pārāk cenšamies sasmalcināt gaļu.
Un dažreiz mēs to izlaižam caur gaļas mašīnā vairākas reizes, un dažreiz pat ar blenderi.
Maltās gaļas smalka malšana kotletēm ir lieka – noder frikadelēm. Un lula kebabam arī.
Šiem produktiem jābūt samērā blīviem. Un kotletes ir pūkainas, sulīgas un vieglas.
Maltā masa kotletēm – vidēji vai rupji samalta. Un jums nevajadzētu griezt gaļu divreiz.
Un nevajag to samalt ar blenderi: maltā gaļa būs šķidra, kotletes zemākas un blīvākas.
Jā, mēs varam sablendarēt malto gaļu ar to pašu blenderi – un pievienot visu veidu “pildvielas” vai vienkārši vairāk maizes. Bet garša nav tā pati, un tas bieži ir vizuāli redzams: maltā gaļa ir nedaudz šķidra…
Un par mīcīšanu. “izmīciet labi”, ilgi un pat sasitiet malto gaļu – tas nav paredzēts kotlešu izstrādājumam.
No kurienes tas nāk, nav skaidrs. Tas padara produktus blīvākus, zemākus un stingrākus.
Maltā gaļa tikai labi jāsamīca līdz gludai. Lai savāktu visas daļiņas no bļodas malām.
Kļūda nr. 2. Mums vajag maizi. Un tas nav no “nabadzības”
Kotlete ar maizi nav nabaga pavāru izgudrojums no senajiem laikiem.
Nabadziņi – kuri it kā nezināja, ko vēl pievienot maltajai gaļai, lai ietaupītu naudu.
Patiesībā viņi darīja to, ko dara mājsaimnieces visā pasaulē – pievieno maizi kotletēm maltajai gaļai.
Gaļas produkti no maltās gaļas bez maizes ir dažādi.
Maizei ir svarīga funkcija: tā padara malto gaļu vieglāku un uzsūc gaļas sulu. Maltai gaļai nav daudz iespēju.
Gaļa ir trekna, maiga, maiga – tā tiks “cepta”.
Gaļa ir stingra, blīva – kotletei jābūt blīvai un izturīgai.
Maize atrisina visas šīs problēmas. Vai arī cits “pildviela” – piemēram, kartupeļi. Vai manna. Ne gluži klasiska kotlete, bet arī garšīga 🙂
Cik daudz maizes tev vajag? Kulinārijas eksperti sniedz dažādus skaitļus. No 20 līdz 30%. Vai 30% ir daudz?
Lasi vēl: Laimests loterijā, pasīvi ienākumi un veiksme darbā: finanšu prognoze ikvienam 2024. gadam
Es sapratu, no kurienes šis skaitlis ir – 30%. Šī nav sausa maize – tas ir izmērcētas maizes svars. Vai apjoms 🙂 Bet kā sasūcās, tas arī ir interesants jautājums.
Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…