Kāpēc mīklai pievienot cieti: mazi pieredzējušu saimnieču triki

Gatavojot mīklu, saimnieces bieži izmanto mazus trikus, lai beigās iegūtu garšīgu produktu. Viena no šīm metodēm ir cietes izmantošana, un mīklas veidam nav nozīmes. Rezultāts jebkurā gadījumā būs pozitīvs. Pārsvarā tiek izmantota kukurūzas ciete, tikai katrai receptei ir savas proporcijas.

Lai pagatavotu gardu mīklu pelmeņiem, tai ieteicams pievienot 30-40 procentus kukurūzas cietes no kopējā miltu daudzuma. Iegūto mīklu var pagatavot ļoti plānu. Tajā pašā laikā tā neplīsīs gatavošanas laikā.

Tieši tas pats attiecās arī uz vareņiku mīklas pagatavošanu.

Lai pankūkas kļūtu plānas un burtiski kustu mutē, miltus daļēji aizstāj ar kukurūzas cieti. Pankūkas būs ļoti garšīgas.

Gatavojot biskvītu, ieteicams ņemt miltus un cieti proporcijā 2:1. Biskvīts sanāks gaisīgs!

Cieti var pievienot arī pīrāgiem ar ogu pildījumu. Lai nesabojātos biskvīts, bet pildījums būtu maigs un pārāk neizplestos, ogām jāpievieno 1-2 ēdamkarotes cieti.

Lasi arī: 10 itāļu noslēpumi, kas palīdz viņiem pagatavot perfektus makaronus

Ciete ir piemērota arī panēšanai. Pietiek apviļāt tajā gaļu vai zivis un pēc tam apcept, un mēs iegūsim ļoti garšīgu ēdienu ar skaistu garoziņu.

Gatavojot mērci, kurā miltus nepieciešams apcept ar sviestu, pirmo sastāvdaļu var aizstāt ar cieti. Mērce būs daudz garšīgāka.

Kādu cieti ņemt, katra saimniece var izlemt pati. Bet, vadoties pēc prakses, konditorejas izstrādājumi ir garšīgāki ar kukurūzas cieti, bet kartupeļu ciete vairāk piemērota ķīseļiem, pīrāgiem ar ogu pildījumu un panēšanai. Turklāt kukurūzas ciete nesatur lipekli, tāpēc tā ir diētiskāka.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment