Kāpēc mūsu vecmāmiņas tualetes podā meta ķiploku: triks, kura ieguvumi jūs patiešām pārsteigs

Ķiploki ir visai populāra sastāvdaļa virtuvē, kam piemīt ne tikai aromātiskas un garšas īpašības, bet arī pretiekaisuma īpašības. Varbūt izklausās dīvaini, ka to var izmantot arī kā tualetes poda dezinfekcijas līdzekli, taču tā ir taisnība.

Tualetes pods ir vieta, kur visvairāk pulcējas mikrobi un baktērijas, tāpēc tā tīrību ir nepieciešams uzraudzīt. Protams, vecmāmiņas, kurām pensija jau tā ir maza, nav pieradušas tērēt naudu dažādiem mazgāšanas līdzekļiem, tāpēc izmanto tautas metodes cīņai ar baktērijām un smakām.

Kāpēc ķiplokus mest tualetes podā?

Tā kā ķiplokiem piemīt dezinficējošas un pretiekaisuma īpašības, tie ir ideāli piemēroti cīņai ar baktērijām, kas iesakņojušās tualetes podā.

Vecmāmiņas ņem ķiploku, sagriež to gabaliņos un iemet to tualetes podā, atstājot uz nakti. No rīta noskalo virsmu ar birzti un noskalo ūdeni podā.

Daži izmanto arī marles sūkļus ar sasmalcinātu ķiploku iekšpusē un pilnībā noslauka tualetes podu gan ārpusē, gan iekšpusē. Pēc tam atliekas iemet pašā tualetes podā un atstāj uz noteiktu laiku. Pēc tam ar lielu ūdens daudzumu izskalo ķiploku atliekas, kas veiksmīgi iedarbojas pret baktērijām, kā arī pret nepatīkamu smaku.

Turklāt var pagatavot ķiploku uzlējumus. Piemēram, uz nakti atstājiet sagrieztus ķiplokus ūdenī, un nākamajā rītā ar tiem izmazgājiet tualetes podu no ārpuses un iekšpuses. Protams, tas jādara ar cimdiem.

Pēc procedūras kādu laiku tualetē būs jūtama ķiploku smaka, taču tā ātri pāries, un jūsu tualetes pods būs tīrs.

Tieši nomizoti un uz pusēm pārgriezti ķiploki ir ideāli piemēroti mājas tualetes dezinfekcijai. Svarīgi ir izmantot sagrieztus ķiplokus, lai izvairītos no notekas aizsērēšanas.

Ieteicams šo procedūru veikt trīs reizes nedēļā, tad jūsu tualetes pods vienmēr būs tīrs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment