Kāpēc nav ieteicams apskatīt citu cilvēku kapiem kapsētā? Šī nozīme ir lielāka, nekā jūs domājat!

Netrokšņojiet kapsētā.

 

Kapos ir jāuzvedas klusi un cieņā pret miera vietu. Skaļas runas, smiekli un mūzika var traucēt kapsētas gariem un izraisīt nepatīkamu reakciju apmeklētājos. Tas var radīt bailes, diskomfortu, nelabumu un vēlmi ātri pamest šo vietu.

 

Kapsētas ir vietas, kur jāuzvedas ar cieņu un klusumu, ņemot vērā, ka tās ir svētīgas vietas, kur guļ mūžīgā mierā mūsu mīļie. Tāpēc labāk ir izvairīties no kapsētas apmeklējuma ar maziem bērniem vai mājdzīvniekiem. Bērni var būt nepaklausīgi un prasīt uzmanību, savukārt mājdzīvnieki var radīt troksni un nekārtību, kas traucē miera atmosfērai. Šāda uzvedība var aizvainot aizgājušo gara jūtas un izraisīt nevajadzīgas problēmas.

 

Ja esat ieradušies kapsētā ar bērnu, būtu labi izskaidrot viņam vai viņai par pienācīgu uzvedību šajā vietā. Uzmanīgi un ar mīlestību jāpaskaidro, ka kapsēta ir svēta vieta, kur cilvēki atpūšas mūžīgā miegā, un šeit jāuzvedas ar lielu cieņu un klusumu. Ja ir mājdzīvnieks līdzi, ir labāk to novadīt prom no kapakmeņiem, lai nepieļautu nekārtību vai troksni.

Kapus nevajadzētu apmeklēt pārāk bieži.

 

Aizgājušā tuvinieka kapa apmeklējums ir viena no nomierinošākajām stratēģijām, kas palīdz pielāgoties zaudējumam. Šādi apmeklējumi ir īpaši svarīgi akūtajā sāpju stadijā, kad ģimene un tuvinieki vēl mācās dzīvot bez cilvēka, kurš tik nesen bija viņu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Kapu apmeklējumi pirmajās dienās un mēnešos pēc atvadu ceremonijas ir pilnīgi normāla un saprotama parādība.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Tajā pašā laikā tautas gudrība māca: “Ja tu dzīvo blakus kapsētai, tu nevari sērot par visiem aizgājušajiem”. Šis sakāmvārds pārņem senču attieksmi, kur bieži apmeklēt kapus netika uzskatīts par piemērotu rīcību, un tā vietā cilvēki centās solidarizēties ar laika biedriem un sabiedrību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment