Kāpēc nedrīkst atstāt netīrus traukus virtuvē uz nakti

Bieži vien, saskaroties ar galvassāpēm un bezmiegu, mēs pat neaizdomājamies, ka iemesls varētu būt netīrie trauki, kas atstāti virtuvē uz nakti.

Starp citu, mūsu senči ļoti nopietni pievērsa uzmanību šiem jautājumiem. Viņiem bija daudz rituālu, lai nodrošinātu mājas drošību un veiksmi, un trauku tīrība vienmēr tika uzskatīta par svarīgu.

Šodien nolēmām rūpīgāk izpētīt un noskaidrot iemeslus, kāpēc nav ieteicams atstāt netīrus traukus izlietnē, un kā tas var ietekmēt ne tikai mājas tīrību, bet arī mūsu veselību un labsajūtu.

1. Māņticīgais

Mūsu senči uzskatīja, ka katrā mājā mīt mājas gariņš, un ļoti rūpējās par to, lai nesadusmotu šo neredzamo “saimnieku”. Tika uzskatīts, ka, ja viņu aizvainos, gariņš varētu sākt atriebties, radot dažādas nepatikšanas mājā.

Droša pazīme tam, ka mājas gariņš ir dusmīgs, ir pazudušas mantas, kuras pēc tam atrodat neiedomājamās vietās, īpaši tējkarotes vai vienas bez pāra zeķes. Tāpat dzirdamas arī čaukstoņas un nopūtas naktī.

Mājas gariņš gādā par mūsu labklājību, un tā uzvedība ir kā stingram vecākam. Viņam īpaši nepatīk ķildas mājā, netīri trauki, kas atstāti pa nakti, un naži, kas palikuši uz galda.

2. Ezotēriskais

Mistisko zinību pārzinātāji apgalvo, ka netīrie trauki, kuri paliek uz nakti, ne tikai pievilina negatīvo enerģiju, bet arī baro to, radot nevīžīgiem cilvēkiem iespējas piedzīvot dažādas nelaimes un neveiksmes ikdienā.

Laulātajiem var nākties saskarties ar krāpšanu un strīdiem, ja viņi neievēro kārtību. Piemēram, netīras krūzes var signalizēt par naudas problēmām un neveiksmēm darījumos. Ja zupas kausiņš paliek uz nakti katlā, tas var nozīmēt nabadzības draudus.

Turklāt liels skaits netīru karošu un dakšiņu var novest pie klačām un skandāliem darbā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment