Kāpēc nedrīkst atstāt netīrus traukus virtuvē uz nakti

Ja neprecēta meitene atstāj netīros traukus nakšņot izlietnē, tas var novest pie tā, ka visi vīrieši viņu pametīs. Turklāt viņa var ciest no bezmiega vai izjust nemierīgu miegu, kas traucē viņas ikdienas dzīvi.

Ir pamats uzskatīt, ka angļu valodā pastāv vārds “mess”, kuru var tulkot kā “nekārtība” un “nepatikšanas”. Šie jēdzieni ir saistīti, jo nekārtība bieži noved pie situācijām, kas rada nepatikšanas.

Jāuzsver, ka senatnē „sargājošo” augu audzēšana mājās tika uzskatīta par efektīvu līdzekli pret tumšajiem spēkiem. Piemēram, parastā mājas alveja, kas rotā tavu palodzi, ir lielisks šāds augs, kas var sniegt aizsardzību.

 

3. Cēlonis – objektīvais

Jāpiezīmē, ka ir arī pavisam praktiski iemesli, kāpēc netīrie trauki nevajadzētu palikt izlietnē uz nakti. Ne tikai ļaunie spēki var kaitēt tavai mājai, bet arī pārtikas atliekas traukos piesaista kukaiņus un rada labvēlīgu vidi slimību izraisošajām baktērijām.

Tas ir īpaši svarīgi vasarā, kad karstuma ietekmē mikrobu vairošanās ievērojami paātrinās. Turklāt, nevajadzētu aizmirst, ka daudz vieglāk ir nomazgāt pannu vai katlu uzreiz, nevis gaidīt, kad pārtikas atliekas pielips un kļūs grūtāk notīrāmas.

 

“Kad jūs kārtojat māju, jūs sakārtojat arī savu dzīvi un pat pagātni,” tā ir japānietes Mari Kondo galvenā uzkopšanas filozofija. Tautas gudrība to papildina ar domu: “Kur valda kārtība, tur laime mājo.”

 

Ja māņticība palīdz uzturēt kārtību virtuvē un dzīvē, uzlabojot mūsu laimi un izvairoties no neveiksmēm, tā var izrādīties pavisam laba lieta. Vēlam jums tīrību un kārtību virtuvē, veselību un prieku ik dienas, dārgie lasītāji!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment