Kāpēc nekad nedrīkst izliet ūdeni, kurā vārījāt olas

 

Verdoša ūdens ietekme uz santehniku

Vēl viens iemesls, kāpēc nav ieteicams uzreiz pēc olu vārīšanas izlietnē novadīt ūdeni, ir verdoša ūdens ietekme uz santehniku, kas var izraisīt bēdīgas sekas sifona hermētiskuma, tā gofrēto cauruļu un Kanalizācijas sistēmas PVC caurules. To gumijas blīves nav paredzētas ilgstošai augstas temperatūras iedarbībai, tāpēc no verdoša ūdens tie kļūs nelietojami daudz ātrāk.

Arī izlietne, kas izgatavota no mākslīgiem materiāliem, piemēram, sanitārā porcelāna vai akrila, nepateiks “paldies”. Pakļaujot verdošam ūdenim, kā arī biežai aukstā un karstā ūdens maiņai, izlietnes virsma drīz vien neizbēgami pārklāsies ar mikroplaisām, kas laika gaitā var padziļināties, un kādu dienu pēc nākamās šādas notecināšanas izlietne var viegli kreka. Šādi gadījumi nebūt nav reti.

Jūs varat iztukšot verdošu ūdeni tikai tad, ja izlietne, sifons un caurules ir izgatavotas no metāla. Vēl viens izņēmums ir izlietne, kas izgatavota no porcelāna keramikas un aglomerāta. Šie materiāli var izturēt temperatūru līdz 180.

Lasi vēl: Tagad jums vairs nav jātīra vannas istaba līdz spēku izsīkumam; Mana paštaisītā pasta 5 minūšu laikā padarīs to atkal tīru un spīdīgu

Secinājums

Tādējādi, pareizi izmantojot ūdeni pēc olu vārīšanas, jūs ne tikai varēsiet palīdzēt istabas augiem papildināt nepieciešamo mikroelementu rezerves, bet arī ilgstoši saglabāt savu santehniku ​​to sākotnējā formā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment