Mēs izmantojam griežamos dēlīšus, lai sagatavotu visdažādākos ēdienus – jēlu gaļu, dārzeņus, garšaugus, jēlu zivi. Tas padara griežamo dēlīti par neatņemamu ikvienas virtuves sastāvdaļu.
Zinot to, nav brīnums, ka griežamo dēlīšu higiēniskums ticis plaši pētīts.
Zinātnieki novērojuši, ka griežamie dēlīši cilvēku virtuvēs satur līdz pat 200% vairāk fekālo baktēriju nekā tualetes poda sēdvieta. Tāpēc griežamais dēlītis tiešām ir lieta, ko jāiemācās rūpīgi notīrīt.
Lasi vēl: Lūk, iemesls, kāpēc neizmest olu čaumalas: ar tām var radikāli uzlabot veselību!
Vairums cilvēku mazgā šos dēlīšus tāpat kā visus pārējos traukus – ar karstu ūdeni, švammi un daudz trauku mazgājamā līdzekļa.
Tā ir liela kļūda.
Lai uzzinātu, kāpēc, un kā tev vajadzētu rīkoties, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Medu vairs nepērku “kaķī maisā”: eksperta padoms, kā uzreiz atpazīt viltojumu, izmantojot tikai ūdeni
- Apciemoju savu bagāto tanti (68), taču uzzinot par “viesu likumu” viņas mājā, zvērēju nekad vairs tur nespert kāju
- Ko speciālisti klusībā liek veļas mašīnas tvertnē, lai neatgriezeniski atbrīvotos no smakas un pelējuma
- Kaķis var nosalt daudz ātrāk, nekā jūs domājat: eksperti nosauc pazīmes, ko saimnieki bieži ignorē
- Vairāk nekā tikai iepakojums: kāpēc apelsīnus un mandarīnus lielveikalos patiesībā pārdod sarkanos sieta maisiņos
- Vienkārša tējas cepumu recepte, kas pagatavota no parastām sastāvdaļām







