Mēs izmantojam griežamos dēlīšus, lai sagatavotu visdažādākos ēdienus – jēlu gaļu, dārzeņus, garšaugus, jēlu zivi. Tas padara griežamo dēlīti par neatņemamu ikvienas virtuves sastāvdaļu.
Zinot to, nav brīnums, ka griežamo dēlīšu higiēniskums ticis plaši pētīts.
Zinātnieki novērojuši, ka griežamie dēlīši cilvēku virtuvēs satur līdz pat 200% vairāk fekālo baktēriju nekā tualetes poda sēdvieta. Tāpēc griežamais dēlītis tiešām ir lieta, ko jāiemācās rūpīgi notīrīt.
Lasi vēl: Lūk, iemesls, kāpēc neizmest olu čaumalas: ar tām var radikāli uzlabot veselību!
Vairums cilvēku mazgā šos dēlīšus tāpat kā visus pārējos traukus – ar karstu ūdeni, švammi un daudz trauku mazgājamā līdzekļa.
Tā ir liela kļūda.
Lai uzzinātu, kāpēc, un kā tev vajadzētu rīkoties, šķir nākamo lapu!