Kāpēc nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī

Pelmeņu gatavošana var būt sarežģīta, jo viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir to iemešana verdošā ūdenī. Pavāri skaidro, kāpēc pelmeņus nedrīkst mest verdošā ūdenī.

Daudzas mājsaimnieces saskaras ar situāciju, kad vārīšanas laikā pelmeņi izjūk vai saķeras kopā katlā. Šī problēma var būtiski ietekmēt ēdiena izskatu un garšu. Pavāri skaidro, kāpēc tā notiek un kā izvairīties no šādām nepatikšanām.

Kāpēc pelmeņi verdošā ūdenī izjūk verdošā ūdenī

Viena no biežāk pieļautajām kļūdām, gatavojot pelmeņus, ir to iegremdēšana verdošā ūdenī.

“Bieži vien mājsaimnieces saskaras ar problēmu, kad pelmeņi sadalās verdošā ūdenī, un tām nākas pildījumu un mīklu likt atsevišķi uz šķīvja,”.

Tas notiek strauju temperatūras izmaiņu dēļ. Kad sasaldētus pelmeņus iemet verdošā ūdenī, mīkla ātri plīst, izraisot to struktūras sabrukumu.

“Temperatūras starpība izraisa pelmeņu plīšanu un sadalīšanos. Labāk tos iemest katlā, kad ūdens jau ir karsts, bet vēl nav uzvārījies,” uzsver pavāri.

Kāpēc pelmeņi salīp kopā?

Vēl viens iemesls, kāpēc pelmeņi vārīšanas laikā var salipt, ir cietes klātbūtne uz to virsmas. Kad tā nonāk verdošā ūdenī, ciete salīp kopā, padarot pelmeņus lipīgus:

“Pēc tam, kad pelmeņi iegremdēti verdošā ūdenī, uz mīklas virsmas esošā ciete salīp. Tā rezultātā pelmeņi salīp kopā,” pavāri norāda.

Lasi vēl: Šīs zvaigžņu zīmes var kļūt pat par miljonāriem; Precīza prognoze 2025. gadam no Tamāras Globas

Šis process ne tikai bojā ēdiena izskatu, bet arī samazina tā apetīti.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment