Kāpēc nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī

 

Kā pareizi pagatavot pelmeņus

Lai izvairītos no sabrukušu un salipušu pelmeņu problēmas, ir vērts ievērot dažus vienkāršus padomus. Vispirms pelmeņus uz dažām minūtēm iemērciet aukstā ūdenī un pēc tam iemetiet tos tikko vārītā ūdenī. Tas palīdzēs izvairīties no mīklas saplaisāšanas un saglabāt to formu:

“Pelmeņi neplaisās un vārīsies ļoti garšīgi, ja tos iemetīsiet ūdenī, kas tikko sācis vārīties, pēc tam, kad tie dažas minūtes bijuši aukstā ūdenī,” iesaka pavāri.

Svarīgi ir arī pievērst uzmanību ūdens daudzumam katlā. Lai nodrošinātu, ka pelmeņi nesalīp kopā un vārās vienmērīgi, jālieto pietiekami daudz ūdens. Uz 500 gramiem pelmeņu ieteicams ieliet 1,5-2 litrus ūdens.

“Pelmeņi nedrīkst būt saspiesti katlā. Uz 500 gramiem pusfabrikātu nepieciešams 1,5-2 litri ūdens,”.

Lasi vēl: Vairs netīru tējkannu no kaļķakmens ar sodu, etiķi un citām novecojušām metodēm – tagad ir pieejami daudz labāki veidi

Turklāt, lai uzlabotu pelmeņu garšu, ūdenim var pievienot lauru lapu un 2-3 piparu grašus.

Leave a Comment