Kāpēc nekādā gadījumā nedrīkst kaķa fekālijas noskalot tualetes podā; kā es to nezināju agrāk

Ikviens lieliski zina, ka kaķu tualetes jeb pakaišu kastes izlietotais saturs ir atbilstoši jāutilizē. Privātmāju īpašniekiem tā nav problēma – izlietotā pildviela tiek izmantota kā mēslojums dārzā.

Bet daudzdzīvokļu namu iemītnieki no izlietotā kaķu kastes satura nereti atbrīvojas, vienkārši nolaižot to tualetes podā, lai gan pakaišu ražotāji stingri iesaka no šādas rīcības izvairīties.

Daudzi kaķu saimnieki izmanto šādu praksi, bet gribu brīdināt, ka tai var būt ļoti nepatīkamas sekas. Nesen uzzināju, ka kaķu kastes satura izmešana tualetes podā var radīt apdraudējumu cilvēku veselībai.

Britu veterinārārsti brīdina, ka kaķu un suņu fekāliju noskalošana tualetes podā cilvēkam var provocēt inficēšanos ar toksokarozi – apaļtārpu kāpuru izraisītu parazitāru slimību, kas rada iekšējo orgānu bojājumus.

Problēma ir tāda, ka paraz***skie tārpi ir ļoti izturīgi pret temperatūras ietekmi, un ūdens attīrīšanas sistēmas ne vienmēr spēj tos neitralizēt.

Ja cilvēks ir in***ējies ar toksokarozi, parādās stipras sāpes, caureja, slikta dūša, vājums, kas var izraisīt alerģiju, bronhītu, redzes traucējumus un as*mas attīstību, lai gan apkārtējos viņš aplipināt nevar.

Ja parādās minētie simptomi, jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības, lai saņemtu atbilstošu ārstēšanu.

Ar toksokarozi var in**cēties, kontaktējoties ar netīrām rokām, pārtikas produktiem un nepareizu pakaišu kastes tīrīšanu. Kas tev jādara, lai novērstu i**icēšanos:

Regulāri apstrādā mājdzīvniekus pret parazītiem;

Tīrot pakaišu kasti, izmanto cimdus;

Izmet izlietoto kaķu kastes saturu bioloģiski noārdāmos maisos, nevis noskalo to tualetē;

Rūpīgi un regulāri mazgā rokas;

Nelieto nemazgātus produktus no dārza.

Britu veterinārārstu ieteikumi parāda, cik svarīgi ir rūpēties par savu, kā arī par mājdzīvnieku veselību un higiēnu.

Ja tev noderēja šī informācija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment