Kāpēc pārtiku nedrīkst uzglabāt plastmasas konteineros: atbilde patiešām jums nepatiks

Foto – Unsplash

Ne visas lietas var glabāt plastmasas kastēs un kārbās. Lai arī, protams, plastmasas konteineri ikdienas dzīvē un ērtumā ir ļoti parocīgi, taču ir dažas lietas, kuras kategoriski nedrīkst tādos glabāt.

Cilvēki visbiežāk izvēlas plastmasas konteinerus, jo tie ir ūdensizturīgi un droši aizsargā arī no dažādiem kaitēkļiem. Tomēr ir ļoti jāpievērš uzmanība, ko tajos drīkst glabāt. Kā izrādās, ir vismaz 11 lietas, kuras ir kategoriski aizliegts uzglabāt šajos konteineros.

1. Āda

Ādu nedrīkst uzglabāt plastmasas konteineros, jo tā “salīp” un bojājas. Ja ādas izstrādājumos iekļūst mitrums, tas var izraisīt arī ādas plaisāšanu. Un ar to arī “ballīte ir galā”….

2. Fotogrāfijas

Ja fotoattēli tiek glabāti plastmasas iepakojumos, karstums un mitrums ar laiku izraisīs to salipšanu, izbalēšanu un radīs neatgriezeniskus bojājumus. Vislabāk ir izmantot īpaši fotogrāfijām paredzētus konteinerus.

3. Elektronika

Plastmasas kastes nav tā labākā vieta, kur uzglabāt tehniku, īpaši, ja vēl jūs to nonesīsiet pagrabā vai uznesīsiet bēniņos. Elektronika ir “jutīga” padarīšana un uzglabāšana plastmasas konteineros tai tikai kaitē.

Lasi vēl: 4 iemesli, kāpēc nedrīkst gulēt spoguļa priekšā un 4 padomi, kā izvietot spoguļus guļamistabā

4. Apģērbi un audumi

Foto – Pexels

Arī šī nepavisam nav laba iecere, īpaši attiecībā uz tādiem jutīgiem materiāliem kā zīds vai kašmirs. Ja mitrums iekļūs šajā konteinerā, tas ļoti nelabvēlīgi ietekmēs audumu kvalitāti.

5. Dokumenti un citi papīri

Uzglabāšana caurspīdīgā plastmasas konteinerā var izraisīt to izbalēšanu. Labāk izvēlēties glabāšanas kastes, kas izgatavotas no auduma vai koka.

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment