Kāpēc pārtiku nedrīkst uzglabāt plastmasas konteineros: atbilde patiešām jums nepatiks

6. Dažādi ķīmiskie līdzekļi

Ķimikālijām nepatīk temperatūras svārstības, tāpēc uzmanīgi izlasiet uz etiķetēm – kur un kā tos drīkst uzglabāt. Tas ir ļoti būtiski. Pie tam pārliecinieties, ka visas pudeles un burciņas ir cieši aizskrūvētas un ka traukos nav caurumu.

7. Pārtika

Foto – Unsplash

Kamēr vien pārtiku uzglabājiet ledusskapī plastmasas traukā, viss ir labi. Taču tiklīdz šī plastmasa uzsilst, tā sāk izdalīt dažādas mikroķīmiskas vielas, kas var iekļūt ēdienā. Lai arī ražotāji bieži norāda, ka plastmasa ir paredzēta konkrēti ēdienu uzglabāšanai, ne vienmēr tas tā patiešām ir. Īpaši, ja esat iegādājies šos traukus un konteinerīšus par lētām naudiņām, kas nozīmē, ka šo trauku ražošanā izmantota vislētākā plastmasa. Ja pārtika jums jāņem līdzi uz darbu vai kādā ceļojumā, ieteicams izvēlēties stikla vai metāla konteinerus.

8. Mājdzīvnieku barība

Arī tas pats iemesls – arī mājdzīvnieku barībā var iekļūt dažādas ķīmiskas vielas, ko siltumā izdala plastmasa. Dzīvnieku pārtiku vislabāk arī ir uzglabāt stikla vai metāla traukos.

9. Mitri un slapji priekšmeti

Nav laba ideja konteineros uzglabāt lietas, kas ir mitras. Tā rezultātā radīsies pelējums un nenovēršami bojājumi.

10. Baterijas

Baterijas jāuzglabā tā, lai tās nevarētu ripot, jo tas rada risku, ka tās var pieskarties viena otrai vai citam metāla priekšmetam un izraisīt īssavienojumu.

11. Apavi

Foto – Pexels

Plastmasas konteineros apavos rodas mitrums un vairojas mikrobi, kas var izraisīt pelējumu, bojājumus un nepatīkamu aromātu.

Uz ko nomainīt plastmasas konteinerus?

Papildus ierastajām kartona kastēm varat izmantot konteinerus no auduma, filca, bambusa vai koka.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment