Kāpēc pašapkalpošanās automazgātavās aizliegts mazgāt dzinēju – noskaidrots īstais iemesls

Pašapkalpošanās automazgātavās ir strauji iemantojušas popularitāti autobraucēju vidū, un tagad tās var atrast gandrīz katrā lielpilsētas rajonā. Daži autovadītāji dodas uz tām, lai notīrītu netīrumus no virsbūves, citi šo procedūru veic pamatīgi, bet vēl citi atver motora pārsegu, lai iztīrītu dzinēja zonas telpu.

Pēdējais variants bieži vien rada bažas automazgātavas darbiniekiem, kuri informē klientus par aizliegumu mazgāt virsbūves zonu. Noskaidrosim, ar ko tas ir saistīts.

Vieta ap dzinēju neizbēgami kļūst netīra. Netīrumi, putekļi, smiltis un mitrums no ceļa nokļūst tur un nosēžas uz dažādām virsmām. Burtiski sešu mēnešu laikā, kamēr auto tiek lietots, telpa zem motora nodalījuma var kļūt ārkārtīgi neiederīga, tāpēc daudzi autovadītāji nolemj to mazgāt. Šī procedūra ar rokām ir darbietilpīga, tāpēc virsmu tīrīšanai pie dzinēja bieži tiek izmantota augstspiediena mazgājamā mašīna.

Ir svarīgi apzināties, ka šī procedūra nav bez neveiksmes riska. Jaunā automašīnā zem motora nodalījuma zonas mazgāšana ar augstu spiedienu ļoti reti rada problēmas, taču ir bijuši arī tādi gadījumi. Turklāt šī procedūra bieži vien pārkāpj automobiļa ekspluatācijas noteikumus un var izraisīt to, ka bojājums tiek atzīts par negarantētu gadījumu.

Ar lielu nobraukumu risks saskarties ar problēmām ir daudz lielāks. Kontakti jau var būt noplūduši, un ūdens un ķimikālijas var izraisīt darbības traucējumus. Tā vai citādi, riski neaptur daudzus autovadītājus, kuri vēlas uzturēt apakšējo virsbūves daļu tīru. Tomēr pašapkalpošanās automazgātavās arvien biežāk tiek aizliegts mazgāt dzinēju un virsmas tā tuvumā.

Oficiāli organizācijas atsaucas uz pašreizējiem vides ierobežojumiem. Tiek pieņemts, ka zem pārsega telpā var uzkrāties ievērojams tehnisko šķidrumu daudzums, kas pēc tam tiks novadīts notekūdeņos. Pašapkalpošanās automazgātavas nevēlas pārsniegt noteikumus, tāpēc tās aizliedz zem motora pārsega veikt tīrīšanu zem spiediena.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no mušiņām virtuvē, vecmodīgi, atrisinot problēmu tikai pāris stundās

No otras puses, lielākā daļa parasto automazgātavu veic šo procedūru un nebaidās no sekām. Kāds ir šīs atšķirības iemesls?

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu iemeslus……

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment