Kāpēc pašapkalpošanās automazgātavās aizliegts mazgāt dzinēju – noskaidrots īstais iemesls

Ir ērti atsaukties uz oficiālajiem ierobežojumiem, lai neradītu negatīvas atsauksmes no klientiem. Patiesībā iemesls slēpjas pašā nepareizas darbības iespējamībā. Ir diezgan daudz gadījumu, kad pēc motora apakškapota telpas mazgāšanas motors vienkārši nedarbojas. Un, ja automašīnu uz “mehānikas” nav tik grūti izstumt no mazgātavas, tad ar automātisko transmisiju gadījums ir sarežģītāks. Dīkstāve rada zaudējumus organizācijai, un daži klienti var pieprasīt kompensāciju par automašīnas remontu.

Vēl viena nianse attiecas uz apakšējās daļas mazgāšanas metodi. Ne vienmēr netīrumus ir iespējams nomazgāt ar parastu ūdeni, tāpēc daži autovadītāji spēcīgi uzklāj putas. Ir svarīgi saprast, ka pašapkalpošanās automazgātavās bieži tiek izmantotas sārmainas ķimikālijas, kas var iekļūt apakšējā paneļa slēptajos dobumos, un ne vienmēr ir iespējams to pienācīgi nomazgāt.

Sārmainais sastāvs paliek uz metāla virsmām un tad uzkarst kopā ar dzinēju. Rezultātā palielinās vielu ķīmiskā aktivitāte, un tās nedarbojas tā, kā sākotnēji bija paredzēts. Neizmazgātas ķīmijas vietā var veidoties korozijas perēklis, kas nākotnē radīs nopietnas problēmas.

Lasi vēl: Pelējums pazudis: labākie veidi, kā no tā atbrīvoties

Tāpēc mazgāšana zem motora nodalījuma ir jāveic rūpīgi un prasmīgi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment