Kāpēc patiesībā nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī – kļūda, ko pieļauj teju visi

Nevajag likt pelmeņus tieši verdošā ūdenī! Tā ir viena no izplatītākajām kļūdām, ko cilvēki mēdz pieļaut, gatavojot šo ēdienu.

Pelmeņi ir ēdiens, kurā plānā mīklā tiek ietīts garšīgs pildījums, piemēram, gaļa, dārzeņi vai siers. Gatavošanas laikā mīkla kļūst maiga, bet pildījums – silts, radot patīkamu garšu un tekstūras kombināciju. Pateicoties dažādiem iespējamiem garšvielu salikumiem, pelmeņu garša var būt ļoti daudzveidīga un bagātīga. Gaļas pelmeņi mēdz būt sulīgi un izteikti garšīgi, kamēr dārzeņu vai siera varianti piedāvā vieglāku, maigāku baudījumu.

Lasi arī: Vīramāte uzstāja uz DNS testu, jo dēls neesot līdzīgs tēvam – nesen uzzinājām rezultātus

Lai tie būtu īpaši gardi ir svarīgi arī tos pareizi izvārīt un pagatavot. Pieredzējuši pavāri apgalvo, ka šī gatavošanas metode ir vienkārši mīts… Parasti pelmeņus gatavo šādā veidā, uzskatot, ka tas ir neticami vienkārši: uzvāra ūdeni, izņem pelmeņus no saldētavas un vienkārši iemet verdošā ūdenī. Taču šī gatavošanas metode nav pareiza.

Šajā gadījumā ir ļoti iespējams, ka jūsu vakariņas vienkārši izbirs pa visu katlu. Viss ir triviāli izskaidrojams — temperatūras starpība. Kad ledus pelmeņi nonāk verdošā ūdenī, tie strauji izplešas, kas noved pie to pārsprāgšanas un sadalīšanās. Pat ja tie nesabojājas, ēšanas pieredze ir daudz sliktāka, nekā ja izmantosiet pareizo metodi.

Rezultātā pelmeņi kļūst sausāki, jo zaudē pildījuma sulīgumu, un buljons var zaudēt garšu, jo tajā izšķīst pildījuma sastāvdaļas.

Bet kāda tad metode ir pareizā? Par to vairāk raksta otrā daļā!

Kā pareizi pagatavot pelmeņus

Lai atrisinātu šo problēmu, pelmeņus jāmet nevis verdošā ūdenī, bet gan vienkārši karstā ūdenī. Tādā veidā pusfabrikāti spēs nesalipt pie katla, un pagatavotais ēdiens izskatīsies daudz apetelīgāks.

Ja jūs pelmeņus iemetat verdošā ūdenī, tad vienkārši pielejiet glāzi auksta ūdens. Tas palīdzēs stabilizēt temperatūru, nodrošinot, ka pelmeņu forma un struktūra paliek nesabojāta.

Ir ieteicams pievērst uzmanību arī turpmāk sniegtajiem padomiem, kas palīdzēs padarīt pelmeņus daudz garšīgākus. Pirms sākat tos gatavot, iemērciet pelmeņus ūdenī uz dažām minūtēm.

Mīkla spēs uzsūkt nedaudz ūdens, kas nodrošinās, ka pelmeņi gatavošanas laikā noteikti neplīsīs. Svarīgi arī atcerēties – ja pelmeņi tiek vārīti pārāk lielā daudzumā vienlaikus, ūdens temperatūra strauji pazeminās un pelmeņi var nesanākt vienmērīgi. Rezultātā pelmeņi var vārīties ilgāk un kļūt pārvārīti vai gumijoti.