Kāpēc peonijas nezied: 5 iemesli un ko ar to darīt

Var būt vairāki iemesli, kāpēc peonijas nezied. Ziedu labsajūta galvenokārt ir atkarīga no apstākļiem: tas nozīmē, ka kaut kas tām neder vai traucē. Izpratīsim, kas var kaitīgi ietekmēt augus un ko darīt, ja peonijas nezied.

Kāpēc peonijas nezied pēc pārstādīšanas

Ja šopavasar vai pagājušajā pavasarī pārstādījāt peoniju krūmus un tie nezied – tas ir normāli. Pirmajos gados pēc iestādīšanas tie neziedēs: tiem nepieciešami 2 vai pat 3 gadi, lai tie pieņemtos spēkā un izmestu pumpurus.

Bet, ja visi termiņi ir pagājuši, bet peonijas joprojām nevēlas ziedēt – šeit ir iemesls bažām.

Galvenie iemesli, kāpēc peonijas nezied daudzus gadus, ir pieci. Iespējams, ka viens no tiem traucē jūsu ziediem:

1.Peonijas ir nepareizi iestādītas vai pārstādītas

Viens no iemesliem, kāpēc peonijas nezied, ir nepareiza stādīšana.  Pirmkārt, stādot rūpīgi jāpārbauda stādi un spraudeņi: tiem jābūt veseliem, bez plaisām un izaugumiem, bojājumiem vai kaitēm. Jābūt 2-4 pumpuriem (vairāk nav nepieciešams, tā ir kļūda), un saknēm jābūt vairāk nekā 5 cm garām.

Stādīšanas bedrei jābūt diezgan lielai – 60 x 60 cm vai pat lielākai, jo peonijām ir spēcīgas saknes un tām vajag daudz vietas. Stādāmajā bedrē vispirms ieklājiet drenāžas slāni, piemēram, smiltis, tad augsni ar kompostu vai humusu un pelnus.

Stādīt krūmu nedrīkst dziļi un ne tuvu – augšējais pumpurs jāpārklāj ar 5 cm zemes kārtu.

Padoms: daliet un pārstādiet peonijas aptuveni ik pēc 8 gadiem – tad tās labi ziedēs.

Lasi vēl: Zemeņu muss: sezonas aktuālā recepte

2.Peonijām nepatīk to atrašanās vieta

Šīs puķes mīl sauli, tāpēc ēnā tās var neziedēt vai ziedēt vāji. Tām nepatīk caurvējš un daudz mitruma – stāvošs ūdens. Iespējams, tām neder augsne – labāk tās stādīt sārmainā augsnē.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Padoms: nestādiet peoniju krūmus pie mājas sienām – vasarā ziedi cietīs no pārkaršanas, bet ziemā – no sniega un pilieniem no jumtiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment