Katram šašliku cienītājam ir sava firmas recepte marinādes pagatavošanai. Gadsimtiem ilgajā kulinārijas zinātnes attīstības gaitā gardēži, kas alka pēc neparastas gastronomiskās pieredzes, ir izmēģinājuši milzīgu skaitu marinādes variāciju.
Marinādes pamatā ir bijis alus, minerālūdens un pat kokakola ar kafiju!
Tomēr zemāk sniegtā recepte ir viena no klasiskajām. Tiesa, mūsu platuma grādos tējas marināde nav īpaši populāra, toties austrumu zemēs zinoši pavārmākslas meistari jau izsenis praktizējuši gaļas mērcēšanu tējā.
Tējas marināde: neparasti austrumu knifiņi
Receptes vēsture
Lēš, ka pirmie, kas šādā veidā izmantoja tēju, bija cilvēki, kuri gaļu marinēja smalki sagrieztos sīpolos. Lieta tāda, ka sīpoli šādā marinādē noteikti ar kaut ko jāpapildina. Tā arī noskaidrojās, ka no visiem ne pārāk skābiem produktiem labākais papildinājums sīpoliem ir tējas lapu novārījums.
Protams, šajā receptē jāņem vērā vairāki ļoti svarīgi aspekti. Pirmkārt, ne katra tēja labi sader ar gaļu. Tradicionāli tiek izmantota melnā tēja vai uluns (oolong tēja). Turklāt papildus tējai un sīpoliem jāsarūpē vēl vairākas citas marinādes sastāvdaļas. Bet rezultāts tev noteikti neliks vilties!
4 zvaigžņu zīmes, kurām septembris un oktobris būs grūts un problemātisks periods
Marinēšanas process
Vispirms uzvārām augstvērtīgu melno tēju un ļaujam tai kārtīgi nostāvēties. Dzēriens jānostāvina vismaz 20 minūtes; ideāls nostāvināšanas trauks ir termoss vai kvalitatīva tējkanna. Ja vēlies, tējai vari pievienot cukuru un pāris citrona šķēles. Tālāk seko galvenais…
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk