Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!

Pirms apprecējos tikai vienu reizi ledusskapī redzēju aktīvo ogli. Draugs to ievietoja saldējamā skapī vienā no mūsu bezrūpīgajām studentu tikšanās reizēm.

Bet pēc daudziem gadiem, jau pēc kāzām, mēs ar sievu aizbraucām ciemos pie viņas omītes. Un vecās kundzes ledusskapī vienmēr bija apakštase ar sasmalcinātām aktīvās ogles tabletēm.

Sākumā es to uzskatīju par parastu, vecam cilvēkam piemītošu untumu. Bet tad uzzināju, kas ir kas, un tagad man pašam ledusskapī stāv tāda apakštase.

Ogle ledusskapī: kādu labumu tā dod

Jautājuma būtība

Mēs visi zinām, ka ledusskapis ir regulāri jāatkausē un jāiztīra. Taču daudzi no mums to dara pavirši. Ledusskapis nav darba virsma, tāpēc no kurienes lai rastos netīrumi? Tūkstošiem cilvēku tā domā un ļoti maldās, jo mēs ne vienmēr esam ļoti uzmanīgi, ieliekot ledusskapī jaunus pārtikas produktus.

Par spīti visiem mūsu pūliņiem, atkritumi ledusskapī tomēr krājas, kaut arī ļoti lēni. Bet kur atkritumi, tur nepatīkama smaka. Bet bieži vien no tās ir ļoti grūti atbrīvoties kaut vai tāpēc, ka smakas avots ne vienmēr ir redzams ar neapbruņotu aci.

Problēmas risināšana

Protams,  šādas problēmas var uzveikt ar ģenerāltīrīšanas palīdzību. Bet atzīsti sev: vai pazīsti daudzus cilvēkus, kuri katru nedēļu tīrītu ledusskapi līdz mirdzumam?

Turklāt, ja ledusskapī izveidojusies nepatīkama smaka, no tās atbrīvoties kļūst ļoti grūti. Pat pēc tīrīšanas nejauks aromāts bieži saglabājas vairākas dienas vai pat nedēļas.

Par laimi, šo problēmu var atrisināt bez nepieciešamības nogādāt ledusskapi servisa centrā. Tev nebūs nepieciešami profesionāla meistara pakalpojumi vai liela naudas summa. Viss, kas vajadzīgs, ir dažas parastās aktīvās ogles tabletes. Izmanto šo produktu saprātīgi, un smaka pazudīs pavisam drīz!

Svarīgas detaļas

Patiesībā  tev derēs jebkura viela, kas tāpat kā ogle spēj absorbēt gaisā esošās smakas. Daži cilvēki, piemēram, šim nolūkam izmanto cukuru. Bet aktīvā ogle ledusskapī darbojas daudz ātrāk nekā visas citas vielas un tā nav jāizmanto tik bieži. Pietiek to ievietot ledusskapī tikai vienu reizi ik pēc divām līdz trim nedēļām.

Problēmas risināšanas recepte ir vienkārša. Ņemam 15–20 aktīvās ogles tabletes, uzmanīgi tās sasmalcinām un iegūto pulveri uzberam uz apakštasītes vai šķīvja.  Atstājam trauku ar pulveri ledusskapja plauktā 2-3 dienas. Šajā laikā ogles absorbēs visas nepatīkamās smakas.

Kā jau minēju iepriekš, šī procedūra novērš jebkādas smakas problēmas uz 2-3 nedēļām. Biežāk aktivēto ogli ievietot ledusskapī nav nepieciešams. Bet izlietotās ogles var vienkārši noskalot tualetē. Garantēju, ka tagad tavs ledusskapis smaržos tikai pēc svaigiem produktiem un garšīgiem produktiem!

Ja tev noderēja šis padoms, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos! Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment