Bieži redzu, ka saimnieces tur sodu saldētavā. Agrāk es nesapratu – kāpēc tā tur vajadzīga?
Soda nav tikai tas produkts, ko pievienojam mīklai vai izmantojam virsmu tīrīšanai. Patiesībā tai ir daudz plašāks pielietojums, un pieredzējušas saimnieces jau sen ir novērtējušas tās universālās īpašības. Viena no interesantākajām idejām – sodas izmantošana ledusskapī vai saldētavā. Gribu padalīties, kāpēc tad saimnieces pērk daudz sodas un kādam nolūkam to liek saldētavā.
Dezinfekcija un smaku neitralizēšana
Viens no populārākajiem veidiem, kā izmantot sodu saldētavā, ir tās spēja neitralizēt nepatīkamas smakas. Soda lieliski uzsūc aromātus, un, ja saldētavā glabājas produkti ar spēcīgu smaržu, piemēram, zivis vai garšvielas, tā palīdzēs atbrīvoties no nevēlamajiem aromātiem.
Ar šo triku var uzlabot pat visa ledusskapja vai saldētavas kopējo aromātu. Pietiek vienkārši ielikt saldētavā vai tās tuvumā atvērtu sodas kārbiņu. Soda darbosies kā dabisks smaku absorbētājs, padarot vidi svaigāku.
Produktu uzglabāšanas laika pagarināšana
Ne visi zina, ka soda palīdz produktiem saglabāties svaigiem ilgāk. Tā novērš ledus un sniega veidošanos uz saldētavas sienām. Ja saldētavā ir pārāk liels mitrums, tas var veicināt ledus kristālu veidošanos, kas pasliktina saldēto produktu kvalitāti.
Šādā gadījumā soda darbojas kā absorbents – tā samazina mitrumu un palīdz novērst ledus kristālu veidošanos. Tas ir īpaši noderīgi, ja saldētavā tiek uzglabāti daudz dārzeņu vai augļu, kuri mitruma dēļ var sabojāties.
Saldētavas tīrīšana un dezinfekcija
Saldētavas regulāri jāiztīra, lai izvairītos no nepatīkamu smaku vai baktēriju uzkrāšanās. Arī šeit soda ir neaizstājams palīgs. Tā kalpo kā dabisks tīrīšanas līdzeklis saldētavas sienu kopšanai.
Vienkārši uzberiet nedaudz sodas uz mitras lupatiņas un notīriet visas virsmas, pēc tam noskalojiet ar tīru ūdeni. Tas palīdzēs atbrīvoties no smakām un netīrumiem, neizmantojot ķīmiskas vielas.
Dārzeņu un augļu sagatavošana saldēšanai
Daudzas pieredzējušas saimnieces izmanto sodu produktu sagatavošanai pirms saldēšanas. Piemēram, augļus un dārzeņus, kas tiks saldēti, bieži apstrādā ar sodu, lai noņemtu netīrumus un pesticīdus no to virsmas.
Lasi vēl: Līdz Lieldienām jāpaspēj: attīri māju un gads būs veiksmīgs
Lai to izdarītu, vajag izšķīdināt nedaudz sodas ūdenī un iegremdēt tajā produktus uz dažām minūtēm, pēc tam tos izskalot. Tas palīdz ne tikai notīrīt produktus, bet arī uzlabot to uzglabāšanu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Viņi atkal neko neatnesa. Ne konfekti vai puķes, bet es tik daudz izdarīju” sūrojās māte
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu











