Pieredzējušiem pavāriem vienmēr ir daudz triku, kā vienkāršot gatavošanu un padarīt ēdienus vēl garšīgākus.
Nesarežģīti kulinārijas triki ievērojami atvieglo dzīvi – vai tā būtu dārzeņu griešana, omletes gatavošana vai kotlešu veidošana. Pat vārot kartupeļus, ir iespējams izmantot knifiņus, kas ievērojami uzlabos šo ļoti vienkāršo ēdienu. Tā, vārot kartupeļus ar mizu , kulinārijas eksperti iesaka ūdenim pievienot nedaudz etiķa.
Tiešām lielisks kulinārijas knifs! Etiķis ūdenī palīdz radīt plānu aizsargkārtu uz kartupeļu mizas, kas ne tikai palīdz saglabāt dārzeņu formu, bet arī novērš to pārvēršanos par pārāk mīkstu un šķidru masu, īpaši, ja tos izmanto salātos vai citu ēdienu pagatavošanā, kur svarīgi, lai kartupeļi būtu stingri un saglabātu savu struktūru.
Lasi vēl: Kad pienācis laiks noņemt Ziemassvētku eglīti: fen šui meistara padomi
Kad ūdens ir uzvārījies, pievienojot tikai 1-2 ēdamkarotes etiķa, tas ļauj kartupeļiem saglabāt formu, nemainot to garšu. Citronu sula vai citronskābe ir lieliska alternatīva, ja nevēlies izmantot etiķi, turklāt arī tās piešķir papildu svaigumu.
Šādi mazi knifi palīdz ne tikai uzlabot ēdiena kvalitāti, bet arī atvieglo gatavošanas procesu, jo, piemēram, sagriezt kartupeļus pēc vārīšanas ir daudz vienkāršāk, kad tie paliek stingri. Tas ir arī lielisks veids, kā samazināt laiku, kas nepieciešams ēdiena sagatavošanai.
Kopumā šie padomi var būt īsta dzīvotspējas atvieglošana ikdienas kulinārijā!