Kāpēc pievienot sīpolu čaumalas zupā, bet zeķēs vilkt pašus sīpolus

Reti kura saimniece mājās iztiek bez sīpoliem. Lai gan ne visiem patīk sīpoli, gandrīz visi zina, cik tie ir noderīgi – tajos ir daudz vitamīnu un fitoncīdi, kas iznīcina mikrobus.

Taču diemžēl parasti izmanto tikai 30-40% no sīpolu iespējām. Un mēs izmetam atkritumos visnoderīgāko, to, kas var palīdzēt izārstēties no daudzām slimībām. Runa ir par sīpolu mizām, kurās, kā izrādās, ir vairāk mikroelementu nekā pašā sīpolā.

Lai gan šis dārzenis liek mums raudāt, tas var būt nenovērtējams palīgs simts gadījumos. Tas, ko jūs uzzināsiet par sīpoliem, var jūs pārsteigt, bet tas noteikti noderēs! Mēs iepazīstinām jūs ar šī dedzinošā produkta maz zināmajām izmantošanas iespējām.

Sīpolu mizas pievienošana zupai

Sīpolu mizas satur spēcīgu augu pigmentu kvercetīnu, kas pazemina asinsspiedienu un palīdz novērst artēriju nosprostojumus.

Tās pašas par sevi nav ēdamas, bet tās var viegli pievienot zupai vai sautējumiem. Tas zupai piešķirs bagātīgu krāsu un pārsteidzošu garšu.

Lasi vēl: Šokējoši! Ar šo triku tu vari atdzesēt jebkuru dzērienu tikai 2 minūtēs pat par 20 grādiem!

Pētījumi liecina, ka sīpolu miziņās ir daudz šķiedrvielu. Tās pievienošana pārtikai palīdz samazināt daudzu slimību, piemēram, resnās zarnas vēža, aptaukošanās un diabēta, risku.

Tēja no sīpolu mizām

Lai pagatavotu tēju pēc klasiskās receptes, ir jāsavāc 3-4 vidēji lielu sīpolu mizas, kuras jāaplej ar 0,5 litriem verdoša ūdens. Ievilkšanas laiks no 30 minūtēm.

Burtiski acu priekšā uzlējums iegūst tējai raksturīgo krāsu. Un izrādās, ka, uzmanīgi atdalot čaumalu, lielākā daļa cilvēku, ieraugot glāzi priekšā, būs simtprocentīgi pārliecināti par tās saturu, domājot, ka tā ir stipra melnā tēja.

Šī tēja jālieto reizi dienā, un tā piešķirs enerģiju, attīrīs asinsvadus un mazinās migrēnu un galvassāpes!

Sīpoli zeķēs pret saaukstēšanos

Pirmo reizi ārstnieciskā metode likt sīpolus zeķēs un ar tām doties gulēt, parādījās Ķīnā. To izmanto arī mūsdienās. Šī procesa veikšanai sīpolus nomazgā, nomizo un sagriež lielos gredzenos. Tos uzliek pēdas vidū un uzvelk uz zeķes. Tā sīpols neizkustas un paliek savā vietā līdz rītam.

Lasi vēl: Triks, kā franču restorānos uzlabo vīna garšu ar blendera palīdzību

Sīpolu sula iekļūst caur ādas šūnām un nonāk asinsritē. Tādējādi antibakteriālā iedarbība izplatās visā organismā. Ja saaukstēšanās slimību ārstēšanai ik dienas vakarā kājās velk zeķes ar sīpolu, slimības simptomi pāriet 2-3 dienu laikā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment