Kāpēc saimnieces nevar vienoties par maizes pievienošanu kotlešu maltās gaļas masai

Skaidrs, ka, ja pievienosi veselu klaipu 200 g maltās gaļas, brīnumu nebūs, un kotletes sanāks neēdamas. Jāzina proporcijas un vēl daudzi citi faktori. Taču viena zelta formula ir: uz 1 kg maltās gaļas jālieto 250 g sausas maizes drupatu. Kāpēc sausas? Tās ir jānosver pirms mērcēšanas pienā, un ideāli der novecojis klaips bez garozas.

Kā redzat, maizei ir daudz ierobežojumu: klaips, novecojis, bez garozas. Ja jums ir problēmas ar to, nav pamata panikai, joprojām ir vairākas alternatīvas. Parastie kartupeļi vai cukini lieliski aizvieto sastāvdaļu maizes daļu. Tikai cukini gadījumā lieko šķidrumu nepieciešams notecināt. Šajā dārzeņā to ir daudz.

Kopumā sniegsim visu to produktu sarakstu, kas var kalpot kā alternatīva maizei:

Nedaudz mannas. Padara malto gaļu apjomīgāku un sausāku.

20 g cietes. Labi sasien kotletes.

Parastie milti. Rudzi vai kvieši.

Sarīvēti burkāni, kartupeļi vai kāposti. Tie piešķirs kotletēm garšu un maigumu.

Pienā mērcētas auzu pārslas.

Sasmalcināts sīpols. Pievienojiet vēl, un kotletes kļūs ļoti sulīgas, bez nepatīkamas smakas.

Ēdieni ar malto gaļu bez maizes

Malto gaļu var pagatavot, maizi neizmantojot vispār. Bet tās vairs nebūs kotletes. Iespējams, šīs alternatīvas jums patiks vēl vairāk. Atcerēsimies tikai dažus no tiem, kurus ir visvieglāk pagatavot.

Burgeri. Parasta aizjūras “sviestmaize”, iespējams, populāra visā pasaulē. Vienkārši izmantojiet 80% liellopu gaļas un 20% cūkgaļas. Tad kotletes tauku saturs būs ideāls.

Veidojiet un apcepiet kotleti pannā ar minimālu eļļas daudzumu un tikai tad pievienojiet sāli un melnos piparus. Kotleti liek sagrieztā bulciņā, pievieno salātu lapas, marinētus sīpolus, gurķus un tomātu gredzenus…Viss.

 

 

Lula kebabs. Sagatavots no jēra un taukiem astes taukiem. Iegūtajai maltajai gaļai pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu, garšvielas, garšvielas, garšaugus un samaisiet. Ar slapjām rokām sasprauž malto gaļu uz koka iesmiem un cep sakarsētā pannā. Šī ir mājās gatavota ēdiena versija, taču tā arī izrādās ļoti garšīga.

Kofta. Āfrikas ēdiens, ļoti populārs Ēģiptē. Pagatavošana patiesībā ir tikpat vienkārša kā bumbieru lobīšana. Izmanto malto liellopu vai jēra gaļu. Uz kilogramu maltās gaļas jāsasmalcina 1 liels vai 2 vidēji sarkani sīpoli, nedaudz ķiploku, ķimenes un 3-4 zariņus sasmalcināta kinza. Ar rokām veidojam “desiņas” apmēram 8 cm garumā un liekam uz grila. Ātri un ļoti garšīgi.

Maltās gaļas uzkoda. Šim ēdienam jums būs nepieciešams dehidrators vai moderna cepeškrāsns. Gatavojam malto vistas vai liellopa gaļu ar iecienītākajām garšvielām un sausajiem asajiem pipariem. Ielieciet konditorejas šļircē un izspiediet plānu sloksni uz paplātes ar pergamentu. Žāvējiet žāvētājā līdz gatavībai vai cepeškrāsnī ar ventilatora funkciju. Lielisks variants “kaut ko košļāt” atkarībā no noskaņojuma. Dabīga maltā gaļa bez maizes!

Parasti daudzi kastroļi vai itāļu ēdieni tiek gatavoti ar malto gaļu. Atceros, ka pirms pāris gadu desmitiem malto gaļu pat pievienoja pienā mērcētām bagelēm! Un nekas, bija garšīgi. Eksperimentēt ar produktiem ir lieliski. Mēs ceram, ka jums tas šķita interesanti un jūs pats īstenosit dažus no mūsu padomiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment