Otrais padoms . Dilles rupji sakapā. Vai vienkārši sadaliet to zaros
Šeit viss ir vienkārši: smalki sagriezti zaļumi zaudē vairāk garšas.
Tāpēc, jo mazāk, izmantosim nazi, jo labāk. Tā zari saglabās sulu un pēc atkausēšanas veiksmīgi papildinās jebkuru ēdienu.
Es par to pārliecinājos no savas pieredzes. Un šis padoms der ne tikai ar dillēm, bet arī ar citiem zaļumiem.
Tāpēc dilles gatavoju tieši tādā formā, kādā no dārza salasīju.
Es vienkārši apgriežu cietos stublājus un ērtības labad sadalu lielos zarus vairākās daļās.
Trešais padoms. Gatavojam porcijās
Tādā veidā sasaldēšanas process būs ātrāks, un sagatave vairs nebūs jāatkausē.
Šo niansi sapratu jau sen, kā jau laikam visi pieredzējušie pavāri. Lai ko arī sasaldētu, labāk to darīt pa daļām.
Galu galā, tad jūs varat vienkārši iegūt nepieciešamo garšaugu, ogu, dārzeņu vai sēņu daudzumu un nekavējoties tos izmantot ēdiena gatavošanai.
Dilles sasalst ātrāk nelielās porcijās. Tas nozīmē, ka tas nezaudēs savas īpašības – garšu un aromātu. Un to arī nepārklās ledus.
Ne velti rūpnīcās tiek izmantota zibatmiņas saldēšana. Parastā saldētavā arī temperatūra ir diezgan zema.
Un, ja arī zaļumu maisiņu padarīsiet plakanu, process prasīs minimālu laiku.
Svarīgs moments: ja zaļumus sasaldējam lielā traukā, tad tas daudzkārt jāizņem no saldētavas, jāpaņem vajadzīgais daudzums diļļu un jāliek atpakaļ. Šajā laikā sagatavei nav laika atkausēt, taču ir pilnīgi iespējams nedaudz atkausēt.
Tas izraisa sarma veidošanos, nepatīkamu baltu pārklājumu uz saldētas pārtikas. Dilles kļūst ledainas un bez garšas.
Atkausēts tas ātri atmetīs visu sulu un noteikti nepadarīs ēdienu ēstgribu. Tāpēc liekam mazos maisiņos.
Šie vienkāršie triki palīdzēs bez liekas apgrūtinājuma un laika uzkrāt dilles ziemai.
Lasi vēl: Man vairs neviens kabacis neaiziet postā: marinētie kabači ziemai ar apelsīnu (glabāju skapī)
Starp citu, mana vecmāmiņa jau ir izmantojusi šos padomus un novērtējusi dilles. Izmēģini arī tu.