Daži pavāri šo metodi papildina, pievienojot sīpolam ne tikai lauru lapu, bet arī nelielu selerijas kātiņu vai pat nelielu gabaliņu burkāna, lai aromāts kļūtu vēl bagātīgāks. Un tas viss – bez jebkādām īpašām ierīcēm vai sarežģītiem paņēmieniem, tikai ar gudru pieeju un vēlmi eksperimentēt virtuvē.
Tāpēc, ja vēlaties piešķirt saviem ēdieniem franču virtuves smalkumu, noteikti izmēģiniet arī šo paņēmienu – vienkāršs, bet pārsteidzoši efektīvs!
Franču pavāri nebūt nav velti slaveni ar savu prasmi pārvērst vienkāršas sastāvdaļas īstos šedevros. Papildus “ar krustnagliņām saspraustajam sīpolam” viņi pasaulē ieviesuši arī daudz citas kulināras viltības, piemēram, bouquet garni – saišķīti ar smaržīgām garšvielu lapām, kas sasietas ar pavāra diegu un tiek izmantotas, lai piešķirtu buljoniem īpašu garšu. Bet mūsu sīpols ar krustnagliņām ir vēl viens piemērs tam, kā ar nedaudz radošas pieejas var pilnībā izmainīt pat ierastu ēdienu.
Lasi vēl: Ledusskapī ir tik daudz visa kā, bet tieši šie burkānu salāti pazūd visātrāk- un labi vien ir, jo tā pagatavošana aizņem tikai 5 minūtes
Šo ģeniālo krustnagliņu un sīpola knifiņu, noteikti pamēģiniet – un jūs redzēsiet, cik viegli var piešķirt ierastajiem ēdieniem pavisam jaunas garšas nianses!
Tevi noteikti interesēs
- “Vai tik šis nav tas ļaunais?”: latviešu biologs skaidro, kā atpazīt “spāņus” no citiem gliemežiem un nenodarīt skādi vietējai mikrofloraiby Laura Andersone
- “Tas nav pats svarīgākais dzīvē…”: aktrise un psiholoģe Diāna Zande negaidīti par savu dzīvi atklāj līdz šim nezināmus faktusby Laura Andersone
- “Jūlija beigas būs absolūti anomālas”: sinoptiķi atklāj, kam sagatavotiesby Sandra Vīgante