Lai pankūkas būtu gaisīgas, atsevišķi saputo baltumus
Vai jums patīk brokastīs gatavot pankūkas? Tad droši vien jums ir pārbaudīta recepte, kas ļauj pagatavot gardas, pūkainas un skaistas pankūkas. Ja jūsu pankūkām trūkst gaisīguma vai izteikta soda garša, mēs piedāvājam šādu triku. Atsevišķā bļodā ar mikseri saputo olu baltumus, līdz veidojas putas, un tad uzmanīgi iemaisa tos gatavajā mīklā. Tādā veidā pankūkas izrādīsies gaisīgas arī bez sodas.
Vēl viens variants ir ieliet bļodā vajadzīgo kefīra daudzumu, pievienot pus tējkaroti sodas, apmaisīt un atstāt uz 15 minūtēm, līdz labi izšķīst. Kad ir pagājis laiks, kefīram varat pievienot atlikušās sastāvdaļas. Šī gatavošanas metode nodrošina, ka pankūkas būs gaisīgas.
Uzklājiet nagu laku savām rotaslietām
Ja jūs bieži valkājat sudraba rotaslietas, jūs droši vien zināt, ka laika gaitā tās kļūst tumšākas. Turklāt tas var notikt ne tikai no aktīvas lietošanas, bet arī tad, ja tās kastē vienkārši atrodas dīkstāvē. Lai izvairītos no īpašu tīrīšanas līdzekļu iegādes un juvelierizstrādājumu nešanas pie juveliera, izmantojiet šādu triku.
Paņemiet caurspīdīgu nagu laku un maigi pārklājiet rotaslietas iekšpusi. Tādā veidā jūs izveidosiet aizsargplēvi, kas pasargās jūsu rotaslietas no negatīvu ārējo faktoru iedarbības. Rezultātā metāls nekļūs tumšāks un vienmēr izskatīsies labi.
Notīriet griešanas dēlīti ar sinepēm
Ne visi zina, bet sinepes ir lielisks smaku likvidētājs, kas spēj tikt galā pat ar visspēcīgākajām un asākajām smaržām. Vai vēlaties par to pārliecināties?
Pēc tam ar sinepēm nomazgājiet griešanas dēļus, uz kuriem iepriekš griezāt sīpolus, ķiplokus, zivis vai citus produktus ar specifisku smaržu. Uzklājiet nelielu daudzumu prosas uz mitras sūkļa un rūpīgi noslaukiet virsmu. Visbeidzot noskalojiet atlikušās sinepes ar ūdeni un noslaukiet dēli ar dvieli.
Uzglabājiet auzu pārslas ledusskapī
Ledusskapī bieži parādās nepatīkamas smakas. Visbiežāk tās izraisa pārtikas trūkums traukos vai pārtika, kurai beidzies derīguma termiņš. Pēc tam, kad esat novērsis cēloni un nomazgājis plauktus un sienas ar etiķa šķīdumu dezinfekcijai, iesakām ledusskapī ievietot glāzi auzu pārslu. Tās absorbēs visas svešas smakas, un ledusskapī vienmēr valdīs svaigums.
Sasaldē sīpolus
Ja jūs, tāpat kā lielākā daļa saimnieču, pievienojat sīpolus gandrīz visiem ēdieniem, izmantojiet šādu triku. Lai acis neasarotu, griežot dārzeņu, ielieciet to saldētavā uz 15-20 minūtēm. Kad laiks ir beidzies, izņemiet sīpolu no ledusskapja un ātri sasmalciniet, pirms tas uzsilst. Jūsu acis būs drošībā.