Kāpēc somā nēsāt tējas maisiņu un izliet sodu atkritumu tvertnē: 10 noslēpumi, kas atvieglo mājsaimnieču dzīvi

Pēc mazgāšanas neatstājiet veļas mazgājamajā mašīnā nekādas lietas, pretējā gadījumā pastāv baktēriju, pelējuma un sēnīšu attīstības risks.

Es cenšos neatstāt veļas mazgājamajā mašīnā lietas pēc mazgāšanas cikla beigām. Jo, atstājot mitras drēbes iekšā, tiek radīta ideāla vide baktēriju, pelējuma un sēnīšu attīstībai.

Kad veļas mazgājamā mašīna ir paveikusi savu darbu, izņemiet un pakariet veļasmašīnā.

 

Neizņemiet maizi no maizes cepšanas mašīnas uzreiz un pārāk ilgi neturiet to maizes cepšanas mašīnā. Pēc tam, kad maize ir izcepusies, izņemiet to ārā tieši pēc 1 stundas.

Kad cepu maizi maizes cepšanas ierīcē, cenšos to neizņemt tūlīt pēc cepšanas. Jo uzreiz izņemta maize var būt pārāk mīksta un lipīga, un dažreiz pat slikti izcepta. No otras puses, ja maize tiek turēta maizes cepšanas ierīcē pārāk ilgi, tā var izžūt un kļūt cieta.

Mans padoms ir izņemt maizi no maizes cepšanas ierīces tieši 1 stundu pēc tās izcepšanas. Šajā laikā tā nedaudz atdzisīs un kļūs elastīgāka, bet iekšpusē joprojām saglabās mīkstumu. Tādējādi jūs iegūsiet svaigu un garšīgu maizi.

 

Lai veļas mašīna kalpotu ilgāk, neturiet tās durvis atvērtas.

Neatstājiet veļas mašīnas durvis vaļā. Ražotājs jau ir parūpējies par ventilāciju, tāpēc nav nepieciešams tās turēt atvērtas. Ja jūs visu laiku turēsiet durvis atvērtas, tās var sagāzties un salūzt.

Savukārt, piespiežot tvertni žāvēties, var tikt apdraudēta ierīces konstrukcija un samazināties tās kalpošanas laiks.

 

Lai iztīrītu atkritumu tvertni un atbrīvotos no sliktas smakas, izmantojiet cepamo sodu.

Kad mana atkritumu urna sāk slikti smaržot, man palīgā nāk cepamā soda.

Es ieberu nedaudz cepamās sodas atkritumu tvertnes apakšā un atstāju to uz kādu laiku. Cepamā soda absorbē smakas un mitrumu, tādējādi novēršot baktēriju vairošanos.

Pēc tam es vienkārši izskalošu spaini ar ūdeni un pilienu mazgāšanas līdzekļa un noslaukšu to sausu ar tualetes papīru. Nekādas smakas, nekādu baktēriju, nekādu skarbu līdzekļu.

 

Lai sporta somā nerastos sviedru smaka, ielieciet tajā 2 tējas maisiņus.

Mans vīrs bieži dodas uz sporta zāli trenēties, un viņam nekad nav problēmu ar nepatīkamu smaku no sporta somas. Tas ir tāpēc, ka viņš savā somā ievieto pāris tējas maisiņus, kas lieliski absorbē smakas.

Ik pēc divām nedēļām viņš maina šos maisiņus. Es nezinu, kā viņš to iemācījās, bet tas darbojas.

Jaunu triku un padomu apgūšana un pielietošana ikdienā ir kā neliels piedzīvojums, kas mūs padara gudrākus, efektīvākus un pārliecinātākus.

Atcerieties, ka nekad nedrīkst pārstāt mācīties un vienmēr jābūt atvērtam jaunām zināšanām un pieredzei. Lai katra diena jums ir iespēja atklāt ko jaunu un pārsteidzošu, padarot savu dzīvi gaišāku un pilnvērtīgāku!

 

Draugi, ko jūs par to domājat?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment