Kāpēc gandrīz visi cep savas olas nepareizi? 3 lielākās kļūdas un 3 triki, kā pagatavot perfektu olu!

Ceptu olu pagatavošana no pirmā acu uzmetiena šķiet vienkārša. Taču ne katrs spēj sasniegt ideālo rezultātu, lai baltums nebūtu sauss, bet dzeltenums paliktu šķidrs.

Šajā rakstā mēs aplūkosim galvenās cepšanas kļūdas un sniegsim noderīgus padomus, kas palīdzēs tev pagatavot ceptas olas kā to dara īsti šefpavāri restorānos.

Perfektas pannas sagatavošana

Pareizas pannas izvēle ir pirmais solis uz panākumiem. Izmantojot neatbilstošu pannu, ola var izplūst, izžūt vai apdegt.

Izmērs un forma: izvēlies maza diametra pannu, kurā var ievietot 1-3 olas. Tādā veidā ola neizplūdīs un dzeltenums būs mīksts un augsts.

Sānu malas: noapaļotas un mīkstas malas palīdz akurāti pārvietot gatavo olu uz šķīvja.

Apdare: ideālai pannai jābūt bez plaisām un skrāpējumiem, lai olas nepieliptu. Panna ar nepiedegošu pārklājumu ir lieliska izvēle.

Materiāls: Vislabāk piemērota panna, kas nav ne pārāk plāna, ne pārāk bieza. Čuguna pannas var pārāk labi uzturēt siltumu, bet tas ne vienmēr ir labi, gatavojot maltīti.

Pareizas temperatūras uzturēšana

Pannas temperatūra un darbību secība ir panākumu atslēga.

Daudzi nezināšanas dēļ struteni uzskata par nezāli, bet gudrs dārzkopis man atklāja ko vēl es iepriekš nezināju

Pannas uzsildīšana: panna ir jāuzsilda, bet nedrīkst to pārkarsēt. Izkausējam sviestu, līdz tas sāk nedaudz putot ap malām.

Tas vēl nav viss…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment