Kāpēc Tibetas lamas un modeles no rītiem dzer karstu ūdeni

Vai jūs domājat, ka no rīta izdzert glāzi auksta ūdens ir ļoti noderīgi? Ir pienācis laiks salikt visus punktus uz “i” un noskaidrot, cik lietderīgs ir šis ieradums, jo atkarībā no temperatūras ūdens var būt gan noderīgs, gan atstāt ne pārāk labvēlīgu ietekmi uz organismu.

Teju katrs cilvēks kaut reizi dzīvē interesējies par jaunības noslēpumiem, attīrīšanos, notievēšanu… Un tikai vienā jautājumā oficiālās un alternatīvās medicīnas uzskati saskan – ūdens ir jādzer! Bet kā, kad un cik daudz – te katram savs viedoklis.

Mēs izanalizējām tradicionālās un tautas medicīnas padomus, ājurvēdu un tibetiešu lamu austrumnieciskās mācības. Izrādās, ka tīrs ūdens ir vienīgais dzīvības un ilgmūžības avots, un arī tas ir jādzer pareizi.

Cilvēks 60-80% sastāv no ūdens. Tāpēc arī atbilde uz jautājumu: “Kāpēc dzert daudz ūdens?”, ir gaužām vienkārša – lai dzīvotu! Vārds “daudz” nenozīmē konkrētu litru daudzumu. Dzert astoņas glāzes ūdens dienā nav nepieciešams. Vismaz šai indikācijai nav zinātnisku pierādījumu. Oficiālā medicīna uzskata, ka jums ir nepieciešams dzert tik daudz, cik vēlaties. Un tad, kad vēlaties.

Pareizais šķidruma daudzums ir atkarīgs no dzimuma, vecuma, svara, fiziskās aktivitātes, vides, uztura un citām īpašībām. Kā liecina ASV Medicīnas institūta statistikas pētījums, vīriešiem pietiek ar 3,7 litriem šķidruma dienā, bet sievietēm – aptuveni 2,7 litriem. Un nav svarīgi, kādā veidā ūdens nonāk organismā: sulas, tējas, zupas, dārzeņu vai augļu veidā.

Bet, saskaņā ar austrumu mācībām, tieši karstais ūdens tiek uzskatīts par mūžīgās jaunības noslēpumu. Ne verdošs ūdens, ne silts, bet ūdens 40–45 grādu temperatūrā. Tajā pašā laikā sliktākais, ko cilvēks var darīt savam organismam, ir dzert aukstu ūdeni vai dzērienus ar ledu.

Tibetas ārsti ir pārliecināti, ka glāze karsta ūdens no rīta tukšā dūšā pagarina dzīvi par 10 gadiem! Karstais ūdens slāpē uguns stihijas elementu – kuņģi un iznīcina mikrobus, kas tajā sakrājušies pa nakti. Ķīnā bērnus jau no bērnības māca dzert siltu ūdeni pirms ēšanas. Pat kafejnīcās un restorānos pirms pasūtījuma nodošanas klientam tiek pasniegta tase karsta ūdens.

Ājurvēda apgalvo, ka glāze silta ūdens pēc pamošanās palīdzēs atbrīvoties no migrēnas, augsta asinsspiediena, anēmijas, aptaukošanās, artrīta un citām slimībām.

Protams, šajos apgalvojumos ir zinātnisks pamatojums. No auksta ūdens ķermenis nepamostas, bet piedzīvo triecienu un ieslēdz signālus, kuru mērķis ir uzsildīt ūdeni līdz optimālajai temperatūrai – ķermeņa iekšējai temperatūrai.

Citiem vārdiem sakot, gremošanas orgānos rodas asinsvadu spazmas, un tiek ražots vairāk gļotu, lai aizsargātu kuņģa un barības vada sienas, līdz ar to gremošana palēninās. Vienlaikus ar kuņģa spazmu rodas žultspūšļa spazmas un veidojas žults stagnācija.

Tā vietā, lai absorbētu barības vielas, organisms izmanto enerģiju, lai regulētu temperatūru. Tas nav labākais veids, kā sadedzināt kalorijas, drīzāk, gluži pretēji, viens no sliktākajiem.

Lasi arī: Šogad būs laba ābolu raža. Vienkārša vecmāmiņas recepte, kā skābēt ābolus, lai tie būtu mēreni skābi un mīksti

Ar pilnu vēderu nav jēgas dzert karstu ūdeni. Vislabāk to izdarīt no rīta tukšā dūšā. Glāze šāda ūdens atslābinās gremošanas orgānu muskuļus, attīrīs kuņģa sienas no pārtikas atliekām un kuņģa sulas, kā arī normalizēs skābju-bāzes līdzsvaru.

Pateicoties glāzei karsta ūdens no rīta, uzlabojas vielmaiņa, attīrās asinis un pastiprinās ķermeņa detoksikācijas procesi caur ādu, nierēm un limfātisko sistēmu. Uzlabojas žults aizplūšana, ķermenis pamazām pamostas, un gremošanas sistēma sāk darboties ļoti maigi, bez šoka un pārslodzes.

Šādas ikdienas rīta procedūras rezultāts būs tīra āda, bez taukaina spīduma un pinnēm, pēkšņs svara zudums bez piepūles. Un asinsspiediena normalizēšanās!

Nedomājiet par to, kāpēc jums vajadzētu dzert ūdeni tukšā dūšā, bet rīkojieties! Nevāriet, bet katru rītu uzsildiet tasi ūdens un dzeriet lēnām, maziem malciņiem. Nesteidzieties ar brokastīm, pagaidiet apmēram 20 minūtes ar maltīti. Un, lai redzētu rezultātu – pamēģini to izdarīt rīt, būsi patīkami pārsteigts!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment