Kāpēc uzglabāt kūku kopā ar āboliem – 6 triki par to, kā ābolus izmantot saimniecībā un skaistumam

Šodienas rakstā pastāstīsim par ābolu slepenajām īpašībām, un kā tos izmantot saimniecībā un skaistuma procedūrās.

Gudras saimnieces jau zina, kā ar sodas palīdzību risināt sadzīves problēmas, kā ar galda sāli mazgāt veļu, kāpēc izlietnē ieliet etiķi un kāpēc krānu ierīvēt ar pus citrona palīdzību. Tagad laiks uzzināt, kā sadzīvē pielietot ābolus.

Kā lietot ābolus ēdiena gatavošanā

Nerunāsim par tādām triviālām lietām kā ābolu pīrāgs. Mēs labāk padalīsimies ar dažiem interesantiem trikiem, par kuriem jūs, iespējams, nezinājāt.

Lai palielinātu konditorejas izstrādājumu uzglabāšanas laiku un pēc iespējas ilgāk saglabātu to svaigumu, uzglabājiet maizi, bulciņas, pīrāgus, cepumus, kūkas un citus produktus kopā ar ābolu šķēlītēm. Sagrieziet ābolu vairākos gabalos un ievietojiet tos maizes tvertnē vai maisiņā, kur glabājat ceptas preces. Pateicoties šim trikam, jūs varat baudīt ceptus izstrādājums vairākas dienas, neuztraucoties par to izžūšanu.

Vai plānojat cept pīli vai vistu? Liemeņa iekšpusē noteikti ievietojiet ābolu gabalus. Sakarā ar to, ka augļi saglabā mitrumu gaļā, neļaujot tai iztvaikot, gatavais ēdiens izrādās mīksts, maigs un sulīgs. Turklāt āboli uzlabo putna garšu, padarot to bagātāku.

Ja esat pārsālījis zupu vai boršču, nesteidzieties to atšķaidīt ar ūdeni, lai labotu situāciju. Ir kāds efektīvāks triks, kas palīdzēs atrisināt problēmu, nekaitējot ēdiena garšai un bagātībai. Sagrieziet ābolu vairākos gabalos un ievietojiet tos buljonā uz desmit minūtēm. Tie uzsūks lieko sāli, pēc kā šķēles var droši izņemt no katla.

No ābolu mizām var pagatavot garšīgus un veselīgus čipsus. Lai tos pagatavotu, svaigas mizas jāsajauc ar šķipsniņu sāls un kausētu sviestu (četriem vidējiem āboliem – 10 grami sviesta). Kad mizas ir labi izmērcētas, apkaisa tās ar vienu ēdamkaroti cukura un pus tējkarotes kanēļa maisījumu. Ņem cepešpannu, pārklāj to ar pergamentu, plānā kārtā izklāj ābolu mizas un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem, uz 10-12 minūtēm. Kad čipsi ir gaiši brūni, tos var izņemt no krāsns.

Kā lietot ābolus matu kopšanai

Mūsdienās arvien vairāk meiteņu dod priekšroku dabīgai kosmētikai un kopšanas līdzekļiem, un mūsdienu zīmoli nebeidz pārsteigt ar sava sortimenta dažādību. Bet, ja nevēlaties tērēt naudu dārgām maskām, šampūniem, kondicionieriem, matu kopšanai izmantojiet parastos ābolus.

Izspiediet nelielu daudzumu sulas, uz pāris minūtēm uzklājiet matos, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Pateicoties ābolos esošajām labvēlīgajām vielām, jūsu mati kļūs mīksti, spīdīgi un apjomīgi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!