Pagatavojiet cūkgaļu ar ananāsiem
Ananāss ir diezgan specifisks produkts, un ne visi riskē to pievienot saviem ēdieniem. Maksimums ir kaut kādi Jaungada salāti, bet kulinārijas eksperimenti ar tropiskajiem augļiem galvenajā lomā netiek tālāk. Sirsnīgi iesakām mainīt attieksmi pret ananāsiem un padarīt to par aktīvu sastāvdaļu savos ikdienas ēdienos. Un mēs nerunājam tikai par saldajiem desertiem – augļu un gaļas kombinācijai ir unikāla garša.
Pateicoties ananāsos esošajiem fermentiem, tas ne tikai padara gaļu mīkstāku un maigāku, bet arī samazina tauku saturu. Īpaši lieliska ir augļu un cūkgaļas kombinācija. Pavāri iesaka gaļu marinēt ananāsu sulā vai cept kopā cepeškrāsnī. Noteikti izmēģini – šis ēdiens būs svētku galda cienīgs.
Atjaunojiet nepiedegošo pārklājumu ar kartupeļiem
Neatkarīgi no tā, cik kvalitatīva ir panna, laika gaitā nepiedegošais pārklājums var pasliktināties. Parasti tas notiek aprūpes vai darbības kļūdu dēļ. Ja sastopaties ar šādu problēmu, nesteidzieties iegādāties jaunus virtuves piederumus – nepiedegošo pārklājumu joprojām var saglabāt.
Lai to izdarītu, ņemiet parastu kartupeli, sagrieziet to divās daļās un ar pusi berziet problemātiskās vietas. Pateicoties dārzeņa sastāvā esošajām skābēm, tas ātri atjauno bojāto pārklājumu. Lai sasniegtu vislabāko efektu, atkārtojiet procedūru vairākas reizes, katru reizi noskalojot pannu zem silta ūdens un izmantojot jaunu kartupeli.
Uzglabājiet sviestu burkā
Vai zinājāt, ka sviests daudz labāk atklāj savu garšu, ja tam pievieno nedaudz sāls? Tomēr šim trikam ir savas nianses. Sāls kristāli bieži nešķīst un pēc tam kraukšķ uz zobiem. Lai no tā izvairītos, produkts jāuzglabā īpašos apstākļos.
Tātad, noņemiet no sviesta oriģinālo iepakojumu, ievietojiet to burkā un piepildiet ar sālsūdeni. Pateicoties šai procedūrai, produkts ne tikai iegūs pikantu sāļu garšu, bet arī tiks uzglabāts ilgu laiku, neizmantojot ledusskapi. Vissvarīgākais ir atcerēties, ka sviests tiek sālīts, pievienojot to citiem ēdieniem, pretējā gadījumā diez vai jums patiks gala garša.
Sagrieziet svaigu maizi ar karstu nazi
Lielveikalā ir ļoti grūti paiet garām maizes nodaļai, kur ir svaiga, vēl karsta maize ar kraukšķīgu garoziņu. Tāpēc groziņā ir viena vai pat divas maizītes. Ir tikai viena problēma – sagriezt tādu maizi vienmērīgos, glītos gabalos ir gandrīz neiespējami – tā drausmīgi drūp, un rezultātā puse no kukulīša nonāk uz galda.
Lai no tā izvairītos, pareizi sagrieziet maizi. Ņem nazi, aplej ar verdošu ūdeni vai pāris minūtes turi karstā ūdenī, lai asmens labi uzsilst, tad nosusina ar dvieli un sāc griezt. Rezultāts ir plāni, skaisti gabaliņi, kas ir cienīgi pasniegšanai restorānā.
Tevi noteikti interesēs
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Iekštelpu augs, kas plaukst pat tur, kur gaismas gandrīz nav
- 55 gadus vecs vīrietis no Valmieras skaidro, kāpēc sievietēm ārpus viņa standartu rāmjiem nav cerību uz otro randiņu
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- Mana paziņa no Francijas, Cecīlija, bija nepatīkami sašutusi, kad uzzināja, ko latviešu sievietes atļaujas darīt savās mājās









