Kāpēc vajadzētu atteikties no augļa šķēlītes dzērienā – tā var nodarīt ķermenim lielu kaitējumu!

Tas ir jautājums par tīrību.

Netīrāko ikdienišķo lietu topam – kurā ir tādas lietas kā datoru tastatūras, telefoni un sabiedriskās tualetes – tagad pievienojas bāros pieejamās augļu šķēlītes. Vides veselības žurnālā Journal of Environmental Health veikts un publicēts pētījums, kurā izpētīts, cik higiēniskas ir bāros un restorānos pieejamās citronu šķēlītes.

Tika veikta rūpīga analīze citronu šķēlītēm, kas nāca līdzi dzērieniem 21 dažādā restorānā. Atklājās, ka 70% no pētījuma paraugiem saturēja kāda veida mikrobu kultūru, ieskaitot 25 mikrobu sugas.

Pētnieki par šo atklājumu raksta:

Visiem mūsu pētījumā uz citronu šķēlīšu paraugiem atrastajiem mikrobiem piemīt potenciāls izraisīt infekciozas slimības, kas ietekmē dažādas ķermeņa funkcijas un reģionus, kaut arī iespējamības procents mūsu pētījumā netika apzināts. Restorānu apmeklētājiem vajadzētu apzināties, ka dzērieniem pievienotās citronu šķēlītes var saturēt potenciāli patogēnus mikrobus. “

Lasi vēl: Alkoholiskie dzērieni, kas praktiski garantēs paģiras – šo der iegaumēt!

Un nav arī brīnums – kamēr šķēlīte nonāk līdz tavam dzērienam, tai ir pieskārušās vairākas darbinieku rokas, turklāt vairākas reizes un, iespējams, šķēlīte tiek nogrieztas ar nemazgātiem griešanas instrumentiem.

Varbūt ir vērts turpmāk bārā pasūtīt savu dzērienu bez citrona.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Reģistrējies šeit: http://bit.ly/2en6QyG sagaidi svētdienas izlozi un sāc jaunu dzīvi - tādu, par kuru vienmēr esi sapņojis!</cite>

    Ja pietiekoši stiprdz dzēriens, spirtā viss iet bojā 😉
    Pirmā iemaksa par labu auto jau šogad? Izsmalcināta rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka Jaungada ballīte draugu lokā un nedēļas atvaļinājums kādā no slēpošanas kūrortiem? Tu arī to vari! Paspēj piepildī savus slēptākos sapņus vēl šogad.

Leave a Comment