Kļūda Nr. 5.
Gatavošanas beigās kartupeļus sāliet. Sāls pievienošana izraisa kartupeļu sulu izdalīšanos, kas neļauj tiem kļūt kraukšķīgiem, un kartupeļi kļūst sautēti, nevis apcepti.
Kļūda Nr. 6.
Neizmantojiet blenderi vai virtuves kombainu, lai saputotu biezeni. Tas nebūs garšīgs un būs lipīgs. Vienmēr izmantojiet parastu stampiņu. Papildus tradicionālajam sviestam un pienam (krējumam) var pievienot smalki sasmalcinātus garšaugus vai smalki apceptus sīpolus. Dažas saimnieces biezenim pievieno neapstrādātu olu, taču tas padara biezputru cietāku.
Kļūda Nr. 7.
Ja gatavojaties cept kartupeļu šķēles cepeškrāsnī, tās nevar vienkārši sagriezt šķēlītēs, apliet ar eļļu un likt cepeškrāsnī. Šādi kartupeļi no ārpuses būs apdeguši, bet iekšpusē – jēli.
Ja vēlaties, lai šķēlītes virspusē būtu klātas ar kraukšķīgu garoziņu un labi izceptas, pirms cepšanas tās ir jānovāra verdošā ūdenī. Daļēji izvārītus kartupeļus nosusina, labi sakrata, ievieto cepamajā traukā, pievieno eļļu, sāli un ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
Gatavošanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes un vecuma, tāpēc kartupeļi būs jāuzrauga, pārbaudot, vai tie ir gatavi. Ja nepieciešams, pēc 20 minūtēm kartupeļus var viegli samaisīt ar plānu lāpstiņu.