Kāpēc veļas mašīnā nepieciešams ieliet tasīti stipras kafijas

5. Lai izmazgātu krosa kurpes veļas mazgājamajā mašīnā, tās vispirms ir jāizmazgā. Ja tev nav maisiņa apavu mazgāšanai, tad var sasiet abu krosa kurpju auklas kopā un iespiest auklu galus veļas mašīnas durtiņās. Tā apavi neradīs troksni, sitoties pret veļas mašīnas sienām.

6. Mazgājot balto veļu veļas mašīnā ne vienmēr izmazgāsies sviedru traipi, tāpēc tie jālikvidē pirms liekat veļu veļas mašīnā.

Lai tiktu vaļā no sviedru traipiem uz baltās veļas, izmantojiet citrona sulu un sodu, kas jājauc attiecībā 1:1, uzklāj šo maisījumu uz traipiem un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam mazgā veļu veļas mazgājamajā mašīnā.

7. Vietās, kur nav apstākļu veļas mazgāšanai, arī var izmazgāt netīru apģērbu. Šim nolūkam vajadzēs Zip maisiņus (maisiņi ar rāvējslēdzējiem).

Liec maisiņā apģērbu, ielej ūdeni un veļas mazgājamo līdzekli. Aizvelc ciet maisiņu, atstāj uz 15 minūtēm, izlaid gaisu no maisiņa un paburzi maisiņu ar rokām. Tad izskalo. Viss.

8. Lai krāsainā veļa paliktu tikpat koša, kā sākotnēji, vajadzēs sāli. Sāls palīdz „iespiest” košās krāsas auduma šķiedrās un krāsas ilgi saglabās košumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment