Kāpēc veļas mazgājamajā mašīnā jālieto daudz mazāk pulvera. Lieliska ekonomija!

Katru gadu jūs izšķērdējat daudz naudas un pasliktināt veļas mazgājamās mašīnas darbību, jo lietojat pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa.

Jūs būsiet pārsteigti, cik maz veļas pulvera patiesībā ir nepieciešams. Daļēji pie tā ir vainojami mazgāšanas līdzekļu ražotāji, kas mudina mūs lietot vairāk. Bet, runājot par veļas mazgāšanas līdzekli, vairāk ne vienmēr ir labāk.

Kādas problēmas rodas, lietojot pārāk daudz veļas mazgājamo līdzekli

Nepatīkama veļas smaka

Vai esat pamanījis, ka jūsu svaigi izmazgātā veļa nepatīkami smaržo? Vēl vairāk, vai pati veļas mazgājamā mašīna ir ieguvusi sinepju vai pelējuma smaku? Šīs pazīmes var liecināt par pārmērīgu mazgāšanas līdzekļa lietošanu, jo audumos un veļas mašīnas iekšpusē uzkrājas pulvera daļiņas.

Nepatīkama smaka biežāk rodas, lietojot šķidros veļas mazgāšanas līdzekļus un veļas kapsulas. Pārejiet uz pulvera veida veļas mazgāšanas līdzekļiem, ja problēma saglabājas pat pēc mazgāšanas līdzekļa daudzuma samazināšanas.

Ir mainījusies apģērba krāsa vai kvalitāte.

Vai jums šķiet, ka pēc mazgāšanas veļa ir lipīga vai slidena, bet izžāvētas drēbes ir cietas?  Tajā pašā laikā jūs varat pamanīt, ka krāsainas drēbes jau pēc dažām mazgāšanas reizēm sāk balēt un baltas drēbes iegūst pelēcīgu nokrāsu. Visas šīs problēmas var izraisīt nepareiza veļas mazgāšanas līdzekļa lietošana.

Baltas svītras uz apģērba

Lietojot pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa, mazgāšanas līdzeklis var nepareizi izšķīst, atstājot baltas svītras uz apģērba. Atkārtota mazgāšana un žāvēšana var palīdzēt atbrīvoties no mazgāšanas līdzekļa paliekām. Nākotnē, izmantojot pareizu mazgāšanas līdzekļa daudzumu, varēsiet atbrīvoties no šīs problēmas.

Lasi vēl: Sajauc citronu un bietes, lai īsā laikā izārstētu taukaino aknu slimību

Problēmas ar veļas mazgājamo mašīnu

Turklāt mazgāšanas līdzekļa pārpalikums var izraisīt arī mehāniskas problēmas jūsu veļas mašīnā. Pārāk liels mazgāšanas līdzekļa daudzums var palielināt veļas mazgājamās mašīnas sūkņa un motora nodilumu, jo putas darbojas kā bremze, un veļas mazgāšanai ir nepieciešams vairāk enerģijas, jo mašīna automātiski pievieno papildu skalošanas reizes un pauzes, lai noņemtu liekās putas.

Cik daudz veļas mazgājamais līdzeklis ir jālieto

Mazgāšanas līdzekļa daudzums, kas jāizmanto vienam mazgāšanas ciklam, ir atkarīgs no mazgāšanas līdzekļa veida, mazgāšanas līdzekļa koncentrācijas, veļas mašīnas tipa, veļas netīrības un pat ūdens cietības.

Standarta veļas mazgājamās mašīnas patērē aptuveni 60 litrus ūdens (40 līdz 80 litrus vienam ciklam). Lai ietaupītu naudu un joprojām iegūtu tīru veļu, jums jāizmanto tikai puse no ražotāja ieteiktā veļas mazgājamā daudzuma.

Tipiskai 3 kg veļas paketei jums būs nepieciešama tikai 1 ēdamkarote veļas pulvera. 6 kg veļas – 1 ēdamkarote šķidrā mazgāšanas līdzekļa vai 2 ēdamkarotes veļas pulvera.

Ja drēbes ir stipri netīras, labāk tās iepriekš iemērciet vai apstrādājiet traipus ar nelielu daudzumu šķidrā mazgāšanas līdzekļa, nevis pievienojiet papildu mazgāšanas līdzekli visai veļai. Rezultāts būs labāks, ja veļu mazgāsiet ilgāk, izmantojot vairāk ūdens, nevis mazgāšanas līdzekļa.

Atcerieties, ka ūdens kvalitāte ietekmē arī šķidro veļas mazgāšanas līdzekļu (un visu citu tīrīšanas līdzekļu, tostarp šampūna) mazgāšanas jaudu. Ja jums ir mīksts ūdens, izmantojiet mazāk mazgāšanas līdzekļa. Mazgāšanas līdzekļi mīkstā ūdenī putojas labāk nekā cietā ūdenī, tāpēc, ja dzīvojat apgabalā ar mīkstu ūdeni, samaziniet šķidrā veļas mazgāšanas līdzekļa daudzumu līdz 1,5 ēdamkarotēm standarta veļas mašīnai un 1,5 tējkarotēm augstas efektivitātes veļas mašīnai.

Tāpat, ja dzīvojat apgabalā ar cietu ūdeni, palieliniet šķidrā mazgāšanas līdzekļa daudzumu par pus ēdamkaroti vienai mazgāšanai standarta veļas mašīnām un pus tējkaroti – augstas efektivitātes modelim.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment