Kāpēc zirņiem vajadzētu pievienot dzeramo sodu un rīsiem – citrona sulu: 7 restorānu šefpavāru triki, kas atvieglo ēdiena gatavošanu

Es uzskatu, ka ēdiena gatavošanai ir jābūt jautrai. Un es esmu stingri pārliecināta, ka, ieliekot dvēseli jebkura ēdiena gatavošanā, tas izrādās garšīgāks. Un man patīk gatavot, pateicoties kulinārijas trikiem, ko izmanto gudras mājsaimnieces un restorānu šefpavāri. Ar tiem viss tiek izdarīts ātrāk, vienkāršāk un labāk.

Paātriniet gaļas gatavošanu

Nepieciešams steidzami pagatavot gardu zupu, bet gaļa ir cieta un  vārīšana prasa ilgu laiku? Pievienojiet verdošajam buljonam ēdamkaroti saulespuķu eļļas. Sāli pievienojiet tikai vārīšanas beigās. Izmantojot šo metodi, gaļa būs gatava 40-50 minūšu laikā.

Sinepju pulveris palīdzēs paātrināt liellopu gaļas vārīšanas procesu. Pirms ievietošanas verdošā ūdenī, berzējiet ar to gaļas gabalu. Buljona un gaļas garša nekādi netiks ietekmēta, taču aromātiskā zupa būs gatava daudz ātrāk.

Vēl viena darba metode ir kodināšana etiķī. Gaļu vajadzētu sagriezt gabalos, apsmērēt ar 9% etiķskābi un viegli paklapēt. Pēc tam ievietojiet verdošā ūdenī. Šo metodi parasti izmanto visgrūtākajai gaļai, ja citas iespējas nav efektīvas.

Bet katlā ir labi, bet daudzfunkcionālā katlā ir vēl labāk. Tieši tā es daru savā multikatlā.

Gatavojam caurspīdīgu buljonu!

Visas mājsaimnieces zina, ka no buljona ir jānoņem putas, tad tas būs caurspīdīgs un garšīgs. Bet ko darīt, ja jums nav bijis laika to izdarīt un putas ir nogrimušas? Izmantojiet olu baltumu. Viegli saputojiet to un ielejiet katlā. Maisot, turpiniet vārīt buljonu piecas minūtes. Olbaltums piesaistīs pie sevis putas un nosēdīsies katla dibenā. Pēc tam tas paliks, lai novārītu buljonu.

Ja mājās nav olu, izmantojiet ledus gabaliņus. Iemetiet pāris no tiem verdošajā buljonā, pēc tam putas pacelsies virspusē un tās varēs noņemt.

Ledus palīdz arī noņemt liekos taukus no buljona virsmas. Lai to izdarītu, es ietinu dažus kubiņus papīra dvielī un viegli pieskaršos ēdiena virsmai. Tauki pievelkas pie ledus un paliek uz papīra.

Kartupeļu vārīšana

Dažkārt kartupeļus vajag ātri izvārīt, piemēram, piedevai. Šādos gadījumos es rīkojos šādi. Nomizotos kartupeļus pārlej ar verdošu ūdeni. Elektriskā tējkanna man palīdz paātrināt procesu, jo tajā ūdens vārās pāris minūtēs. Uz plīts uzlieku katliņu ar kartupeļiem un pievienoju ēdamkaroti sviesta. Pateicoties tam, kartupeļi izvārās vairākas reizes ātrāk nekā parastajā veidā.

Man ir izmēģināts un pārbaudīts triks, kā pagatavot kartupeļus ar mizu. Un tas ir tieši tāds, kāds nepieciešams vinegreta vai citu salātu pagatavošanai. Lai to izdarītu, es paņemu pāris kartupeļus, rūpīgi nomazgāju un nosusinu tos ar virtuves dvieli.

Lasi vēl: Vai ir iespējams ēst tārpainas sēnes, ja tās ir izmērcētas? Zinātņu kandidāts paskaidroja, kādos gadījumos var un kādos nevar ēst sēnes

Nomazgātos kartupeļus ievietoju parastā polietilēna maisiņā un sūtu uz 5-7 minūtēm mikroviļņu krāsnī. Kartupeļi ir gatavi!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment