Kāpēc zirņiem vajadzētu pievienot dzeramo sodu un rīsiem – citrona sulu: 7 restorānu šefpavāru triki, kas atvieglo ēdiena gatavošanu

Dārzeņu rūgtuma noņemšana

Dažreiz pat tie dārzeņi, kuriem tas nav raksturīgi, ir rūgti. Piemēram, baltie kāposti. Šajā gadījumā palīdzēs 0,5 tējkarotes citronskābes un 1 tējkarotes cukura maisījums. Izšķīdiniet to litrā silta ūdens. Tad iegūto šķidrumu aplej kāpostu, sagrieztu lielos gabalos, un atstāj uz 20-30 minūtēm. Pēc tam rūgtumam būtu ievērojami jāsamazinās vai pilnībā jāpazūd.

Brokoļu kāposti paši par sevi ir rūgti, tāpēc daži cilvēki vispār atsakās tos ēst. Lai atbrīvotos no rūgtās garšas, es vajadzīgo skaitu brokoļu kāpostu bumbiņu iemērcu aukstā ūdenī. Uz nakti tos atstāju ledusskapī. Pēc tam dārzeņus var vārīt, garša būs ļoti patīkama.

Ja jums ir rūgta kabacis, izmantojiet galda sāli. Sagrieztus dārzeņus apkaisiet ar sāli un atstājiet uz pāris stundām. Pēc tam kabačus kārtīgi noskalojiet ar aukstu ūdeni. Tagad no  rūgtuma vairs nebūs ne miņas, tāpēc varat sākt gatavot ēdienu.

Biešu vārīšana

Es bieži vāru bietes salātiem. Es vienmēr izvēlos vienāda lieluma sakņu dārzeņus, lai tie būtu gatavi vienlaicīgi. Vārītas ūdenī, bietes izstaro specifisku smaržu. Man tā nerada neērtības, bet manam vīram tā ļoti nepatīk. Tāpēc es katlam ar bietēm pievienoju melnas maizes garoziņu. Pēc tam aromāts kļūst mazāk izteikts.

Ja man steidzami vajag bietes un nav laika tās vārīt, es tās pagatavoju maisiņā mikroviļņu krāsnī tāpat kā kartupeļus. Vienkārši iestatu taimeri uz 15-20 minūtēm.

Man ļoti patīk arī ceptas bietes, to garša ir intensīvāka. Lai tās izceptu,  nomazgā sakņu dārzeņus un ietinu folijā, liekot uz režģa un liekot cepties elektriskajā cepeškrāsnī. Manā elektriskajā cepeškrāsnī bietes izcep 40-50 minūtēs.

Pākšaugu pagatavošana

Zirņu, pupiņu un lēcas vārīšana prasa ilgu laiku. Tāpēc es tās gatavoju ļoti reti. Bet tad es iemācījos vienkāršu triku, un pākšaugi sāka parādīties uz mūsu galda daudz biežāk. Izrādās, lai ātri pagatavotu pupiņas, katliņā ar tām vārīšanas sākumā jāpievieno nedaudz cepamās sodas. Apmēram pusi tējkarotes uz diviem litriem šķidruma.

Rīsu vārīšana

Kraukšķīgus rīsus bieži izmanto kā piedevu, pievienojot tos salātiem un dārzeņu maisījumiem. Ilgu laiku tie bija kā putra. Tad es uzzināju, ka rīsi jāgatavo šādi. Pirmās 3 minūtes pēc ūdens uzvārīšanas rīsus vāra uz lielas uguns. Nākamās 20 minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam katlu pārklāj ar vāku un atstāj tvaicēties uz 15 minūtēm.

Lai rīsi kļūtu balti, vārīšanas laikā tiem pievienoju 1 tējkaroti citrona sulas vai ābolu etiķa.

Lasi vēl: Dievs sūtīs viņiem skūpstu: Globa ir paziņojis par mežonīgāko panākumu vilni trim zīmēm no 13. jūlija

Pateicoties tam, piedeva vienmēr ne tikai izskatās gardi, bet arī saglabā blīvu konsistenci.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment