Kaperi: kas tie ir un kādos ēdienos tiek izmantoti

 

Kaperu izmantošana kulinārijā

Kaperus var izmantot gan svaigā, gan konservētā veidā. Es iesaku tos pievienot ēdienam gatavošanas beigās, lai saglabātu to raksturīgo garšu un tekstūru.

Sālītie kaperi: Tiem ir izteikta garša un aromāts, un tie bieži tiek izmantoti ēdienu gatavošanā.

Marinētie kaperi: Šie kaperi parasti tiek iepriekš marinēti etiķī vai eļļā ar dažādām garšvielām un garšaugiem. Tas ir visizplatītākais kaperu veids, kas pieejams veikalos. Marinētie kaperi mēdz būt maigāki pēc tekstūras un ar sarežģītāku garšu nekā sālītie.

Žāvētie kaperi: Dažos veikalos var atrast arī žāvētus kaperus. Tiem parasti ir intensīvāka garša un aromāts nekā svaigiem vai konservētiem kaperiem, un tos var izmantot kā garšvielu. Taču man veikalos tie reti gadās.

Svaigi kaperi: Retos gadījumos iespējams iegādāties arī svaigus kaperus, īpaši reģionos, kur tie tiek audzēti. Svaigiem kaperiem ir maigāka garša un tekstūra nekā konservētajiem.

Laiks receptei

Mans mīļākais mērces variants ar kaperiem un pētersīļiem

Šī mērce ir ideāli piemērota ceptai zivij (jebkurai — baltai vai sarkanai), vistas filejai, krāsnī ceptiem dārzeņiem vai kā salātu mērce. Tā piešķirs ēdienam svaigu garšu ar pētersīļu aromātu, kaperu pikantumu un citrona sulas vieglumu.

Sastāvdaļas:

2 ēdamkarotes smalki sagrieztu kaperu

50 g svaigu pētersīļu, sakapātu

1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta

2 ēdamkarotes olīveļļas

Sula no pus citrona

Svaigi malti melnie pipari

Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Bļodā sajauciet smalki sagrieztus kaperus, pētersīļus un sasmalcinātu ķiploku.

Pievienojiet olīveļļu un pus citrona sulu.

Pievienojiet svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.

Labi samaisiet, lai mērce kļūtu viendabīga.

Atstājiet uz 10–15 minūtēm, lai aromāti savelkas.

Lasi vēl: Kāpēc nevajadzētu atstāt atvērtas veļas mazgājamās mašīnas durvis

Ar šo mērci aplejiet ceptu zivju vai vistas ēdienu, vai arī izmantojiet kā mērci jūsu iecienītajiem salātiem.