Kāposti, sautēti ar kartupeļiem un desu – omas recepte vienkāršai un gardai maltītei

Šis ēdiens jums palīdzēs, kad nepieciešams pabarot ģimeni ar gardām un ātrām pusdienām vai vakariņām, un šādi produkti vienmēr ir atrodami katras saimnieces virtuvē.

Šis ēdiens būs īsta glābšanas riņķis, kad nepieciešams ātri pagatavot gardas un sātīgas pusdienas vai vakariņas visai ģimenei. Kāpostus, kartupeļus un desu vienmēr var atrast katras saimnieces virtuvē, tāpēc tas ir ideāls risinājums arī steidzīgos brīžos.

Turklāt, šādu maltīti vecāmāte bieži gatavoja laukos, jo ar to bija iespējams ātri un sātīgi paēdināt visu saimi. Šī recepte ir vienkārša, bet garšīga, un tā noteikti kļūs par ikdienas iecienītāko ēdienu.

Pamatproduktus izvēlēties var atkarībā no pieejamajiem resursiem – ja jums ir kādi dārzeņi vai gaļas piedevas, varat tās pievienot, lai ēdiens būtu vēl pilnvērtīgāks. Ja nevēlaties izmantot kūpinātu desu, varat izvēlēties jebkuru vārītu desu, taču kūpinātās desas piešķirs īpašu, bagātīgu garšu, kas noteikti papildinās ēdiena raksturu.

Sastāvdaļas

Baltie kāposti – 400 g

Kartupeļi – 4 gabali

Desa – 150 g

Burkāni 1 gabals

Sīpols 1 gabals

Tomātu pasta – 1 ēdamkarote

Ūdens – 50 g

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Malti melnie pipari un sāls pēc garšas

Ēdiena pagatavošanas gaita

Sasmalciniet kāpostus pēc iespējas plānāk. Nomizojiet sīpolus, burkānus un kartupeļus. Sīpolus un kartupeļus sagriež vidēji lielos kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Desu nomizo un sagriež vidēji lielos kubiņos.

Uzkarsē augu eļļu lielā pannā ar augstām malām (vai katliņā) un apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti. Ievieto desu un tomātu pastu un cep 3-4 minūtes.

Pievieno kartupeļus un cep vēl piecas minūtes, tad pievieno kāpostus, piparus, sāli, samaisa un cep vēl 7-10 minūtes. Ielej karsto ūdeni, samaisa un zem aizvērtā vākā sautē apmēram 25 minūtes. Gatavo ēdienu pēc vēlēšanās pārkaisa ar garšaugiem.