Daudzi cilvēki mīl skāba krējuma kūku tās unikālās bērnības garšas dēļ. Diemžēl veikalos reti var atrast “tieši tādu” desert. Uzziniet, kā pagatavot skābā krējuma kūku savām rokām mājās.
Neticiet, ja jums teiks, ka viena no visgrūtāk pagatavojamajām kūkām ir skābā krējuma kūka – klasiskā recepte paredz izmantot tikai skābo krējumu. Patiesībā izrādās, ka, ja mīklai pievienosiet kondensētu pienu, kūka iznāks mīksta un ar karameļu garšu.
Sastāvdaļas
1 kārba iebiezināta piena
100 g sviesta
300 g miltu
400 g 20% skāba krējuma
150 g cukura
2 olas
1 tējkarote cepamās sodas
1 tējkarote 9% etiķa
Pagatavošana
Lai sviests dabiski mīkstinātos (to nevar izkausēt uz plīts vai mikroviļņu krāsnī), vispirms sviests ir jāizņem no ledusskapja iepriekš. Kad sviests ir gatavs, tas jāieliek bļodā, jāpievieno olas un viss jāsajauc līdz viendabīgai konsistencei ar dakšiņu vai mikseri. Tad ielejiet iebiezināto pienu un vēlreiz samaisiet.
Sajauciet sodu ar etiķi un pievienojiet olu maisījumam. Miltus izsijā, ieber pa daļām, nepārtraukti maisot. Iegūto mīklu sadala 2 vienādās daļās. Izsmērē cepšanas formu ar eļļu vai pārklāj ar pergamentu, ielej pirmo mīklas daļu, cep 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī 30-40 minūtes. Kad atdzisusi, izņem no veidnes un tādā pašā veidā cep otro kūku.
Katru kūku ar nazi sagriež gareniski, lai no divām kūkām būtu četras. Atsevišķā bļodā saputojiet skābo krējumu un cukuru līdz viendabīgai masai (jo ilgāk, jo labāk, optimāli 10-15 minūtes). Krējumu ielieciet ledusskapī uz 1 stundu.
Katru kūkas kārtu apsmērējiet ar krēmu. Virsu dekorē ar drupačām vai riekstiem. Kad deserts ir gatavs, ielieciet to ledusskapī uz nakti, un no rīta varat jau pasniegt.
Dažādībai, katrai kūkas kārtai var pievienot dažādas sastāvdaļas, piemēram, vienai pannai sauju sasmalcinātu valriekstu, bet otrai pannai sauju magoņu. Vai arī ēdamkaroti kakao. Sanāks lieliska garša un skaisti izskatīsies.