Karaliskās vakariņas – svētku karbonāde ananāsu “kažokā”

 

Vai vēlies, lai viesiem tevis gatavotās karbonādes ne tikai garšotu, bet paliktu atmiņā ilgu laiku? Gribi, lai visi prasītu tev šīs maigās, aromātiskās, sulīgās gaļas recepti?

 

Tad izmēģini šo karbonādes recepti no cūkas filejas. Kāpēc tieši fileja? Tieši no tās pagatavotā gaļa  ir mīkstākā un maigākā.

 

Sastāvdaļas:

300 grami cūkgaļas filejas;

2 ēdamkarotes majonēzes;

1 kārba konservētu ananasu gredzenu;

100 grami cietā siera (var izmantot šķēles);

Melnie pipari, sāls un paprikas pulveris – pēc garšas;

Augu eļļa cepešpannas iesmērēšanai.

 

Pagatavošanas instrukcija:

Tā kā fileja ir diezgan šaura, gaļu sagriežam šķērsām gabaliņos nelielā leņķī, lai katra gabaliņa biezums būtu nedaudz mazāks par 1 centimetru.

 

Sanāk aptuveni 12 medaljonu (katrā gadījumā var būt vairāk vai mazāk).

 

Izklapējam medaljonus ar gaļas āmuriņa pusi, kurā zobiņi ir mazāki.

 

Katru gabaliņu apkaisām ar sāli un pipariem; abas puses ieberzējam ar paprikas pulveri.

 

Cepešpannu nedaudz ieeļojam ar augu eļļu.

 

Gaļu liekam cepešpannā.

 

Ananasus sagriežam pusgredzenos; uz katra gaļas gabala uzliekam divas ananasu pusītes. Gaļas un ananāsu kombinācija garšas ziņā ir vienkārši nesalīdzināma!

Katra gaļas gabaliņa virspusi apsmērējam ar majonēzi (var izmantot veikalā nopērkamo vai pašgatavotu majonēzi).

 

Pēc tam liekam virsū cieto sieru – pa 2 šķēlītēm.

 

 

Tad savu nākotnes šedevru liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 210 grādiem un cepam apmēram 25 minūtes.

Manā gadījumā pagāja pusstunda, un, spriežot pēc mājiniekiem, kas atnāca uz virtuvi, karbonāde izdevās lieliski – dievišķs aromāts izplatījās pa visu māju.

VIDEO:  soli pa solim (Krievu.val.)

Gaļa sanāca sulīga un garšīga. Noteikti pievieno šo recepti savai pavārgrāmatai vai, vēl labāk, pagatavo, ievērojot instrukciju, un uzraksti komentāros, kā tev patika cūkas filejas karbonāde ar ananasiem!

Būsim arī pateicīgi, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies ar to komentāros!

 

Leave a Comment