Kartupeļus sagriežam kubiņos, pārkaisām ar sāli un pipariem, liekam uz cepešpannas un gatavojam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.
Karstā pannā uz plīts apcepam bekonu, liekam uz šķīvja, atdzesējam un smalki sakapājam.
Sīpolus sagriežam mazos kubiņos un apcepam kausētos taukos līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Citrona sulu, ūdeni, sinepes, cukuru sajaucam, pievienojam sīpoliem, cepam 5 minūtes līdz mērce sabiezē.
Mērci pārlejam pāri kartupeļiem, pievienojam sasmalcinātas dilles, bekonu un apmaisām, ļaujam nostāvēties 15 minūtes, tad pasniedzam galdā.
2.salātu versijas pagatavošanas gaita:
Kartupeļus nomazgājam, nomizojam, sagriežam kubiņos, vārām 20 minūtes, buljonu notecinām. Olas novārām cieti. Sīpolu nomizojam. Rozīnes iemērcam verdošā ūdenī uz 15 minūtēm, tad ieberam sietā.
Lai pagatavotu mērci, sajaucam citrona sulu, jogurtu, cukuru, kariju, sāli, piparus, koriandru. Vārītās olas atdzesējam, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos.
Sajaucam visas salātu sastāvdaļas, pārkaisām ar kariju un pasniedzam galdā.
Labu apetīti!
Receptes paredzētas 4 porcijām.
1.versijas sastāvdaļas:
1 kilograms sarkano kartupeļu;
3 šķēles bekona;
2 sarkanie sīpoli;
2 ēdamkarotes citrona sulas;
2 ēdamkarotes ūdens;
1 tējkarote pilngraudu sinepju;
1 tējkarote cukura;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari pēc garšas;
Pušķītis diļļu.
2.versijas sastāvdaļas:
1 kilograms parasto kartupeļu;
2 ēdamkarotes jogurta;
1 ēdamkarote citronu sulas;
1 tējkarote karija;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari;
1 ēdamkarote malta koriandra;
1 sīpols;
4 ēdamkarotes zaļo zirnīšu;
2 olas;
1 ēdamkarote rozīņu;
1 tējkarote maltas paprikas;
Lociņi pēc garšas.
Ja tev šī recepte šķita interesanta, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!
Tevi noteikti interesēs
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Kā intervijā pareizi atbildēt uz jautājumu “Kāpēc jūs pametāt savu iepriekšējo darbavietu?”
- Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti















