Kartupeļus sagriežam kubiņos, pārkaisām ar sāli un pipariem, liekam uz cepešpannas un gatavojam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.
Karstā pannā uz plīts apcepam bekonu, liekam uz šķīvja, atdzesējam un smalki sakapājam.
Sīpolus sagriežam mazos kubiņos un apcepam kausētos taukos līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Citrona sulu, ūdeni, sinepes, cukuru sajaucam, pievienojam sīpoliem, cepam 5 minūtes līdz mērce sabiezē.
Mērci pārlejam pāri kartupeļiem, pievienojam sasmalcinātas dilles, bekonu un apmaisām, ļaujam nostāvēties 15 minūtes, tad pasniedzam galdā.
2.salātu versijas pagatavošanas gaita:
Kartupeļus nomazgājam, nomizojam, sagriežam kubiņos, vārām 20 minūtes, buljonu notecinām. Olas novārām cieti. Sīpolu nomizojam. Rozīnes iemērcam verdošā ūdenī uz 15 minūtēm, tad ieberam sietā.
Lai pagatavotu mērci, sajaucam citrona sulu, jogurtu, cukuru, kariju, sāli, piparus, koriandru. Vārītās olas atdzesējam, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos.
Sajaucam visas salātu sastāvdaļas, pārkaisām ar kariju un pasniedzam galdā.
Labu apetīti!
Receptes paredzētas 4 porcijām.
1.versijas sastāvdaļas:
1 kilograms sarkano kartupeļu;
3 šķēles bekona;
2 sarkanie sīpoli;
2 ēdamkarotes citrona sulas;
2 ēdamkarotes ūdens;
1 tējkarote pilngraudu sinepju;
1 tējkarote cukura;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari pēc garšas;
Pušķītis diļļu.
2.versijas sastāvdaļas:
1 kilograms parasto kartupeļu;
2 ēdamkarotes jogurta;
1 ēdamkarote citronu sulas;
1 tējkarote karija;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari;
1 ēdamkarote malta koriandra;
1 sīpols;
4 ēdamkarotes zaļo zirnīšu;
2 olas;
1 ēdamkarote rozīņu;
1 tējkarote maltas paprikas;
Lociņi pēc garšas.
Ja tev šī recepte šķita interesanta, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!