Kartupeļi būs cieti un nesāks dīgt: Vectēva vecais kartupeļu uzglabāšanas veids

Kartupeļi ir daudzu ēdienu neatņemama sastāvdaļa. Lai tos baudītu visas ziemas sezonas garumā, jāparūpējas par pareizu dārzeņu uzglabāšanu. Lai saglabātu kartupeļu kvalitāti, ir svarīgi novērst puves un dīgšanu.

Kā sagatavot kartupeļus uzglabāšanai

Tikai nobrieduši, labi nogatavojušies kartupeļi ir piemēroti ilgstošai uzglabāšanai. Viņiem ir blīvāka miza, kas nenolobās.

Pirms sākat uzglabāt, kartupeļi ir pareizi jāsagatavo. Ja kartupeļus iegādājāties vai izrakāt pats, notīriet tos no augsnes, bet nemazgājiet.

Pirms kartupeļu ievietošanas pagrabā ļaujiet tiem žūt divas nedēļas 12 līdz 18 grādu temperatūrā. Tas ļaus mizai sacietēt un brūcēm dziedēt.

Pēc divām nedēļām kartupeļi  ir jāattīra no atlikušās augsnes.

Uzglabāšanai izvēlieties veselīgus kartupeļus, kurus neskar sēnīšu kaites. Labāk ir noņemt dažus aizdomīgus kartupeļus, nevis ļaut piesārņot atlikušo krājumu.

Kā uzglabāt kartupeļus ziemā

Uzglabājot kartupeļus ziemā, vissvarīgākie ir trīs faktori: temperatūra, mitrums un gaismas pieejamības trūkums. Ja vide ir pārāk silta un gaiša, kartupeļi sāks dīgt. Pārāk daudz mitruma izraisīs to puvi, un pārāk maz tos izžūs un zaudēs cietību. Ideālie parametri kartupeļu uzglabāšanai ziemai ir stingri noteikti:

temperatūra apm. 5-8 grādi pēc Celsija;
mitrums 80-90% robežās;
tumša vieta;
konteineri, kas ļauj kartupeļiem elpot.

Lasi vēl: Ātrā pārbaude: pozīcija, kurā guļat, daudz saka par jūsu attiecībām

Ja jums ir pagrabs, iespējams, tas atbilst visām nepieciešamajām prasībām.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment