Daudzi tējkannu īpašnieki bieži saskaras ar plaši izplatītu problēmu – kaļķakmeni.
Problēma ir ne tikai tajā, ka produktam pasliktinās izskats, bet arī ūdens kvalitāte, un attiecīgi zūd iecienītās tējas, kafijas vai citu dzērienu garša. Ar to problēmas mērogs nebeidzas. Laika gaitā tas var izraisīt tējkannas darbības traucējumus un beigu beigās arī pilnīgu sabojāšanos.
Protams, var izmantot veikalā nopērkamos tīrīšanas līdzekļus un atkaļķotājus. Tomēr tas var nopietni kaitēt jūsu maciņam (tie nav lēti) un jūsu fiziskajai labsajūtai šo produktu saturā esošo ķīmisko vielu dēļ.
Un svarīgi ir arī tas, ka ne visas reklamētās veikala preces faktiski pilda tiem paredzētos uzdevumus. Bet labi pazīstamais, daudzu iecienītais un iemīļotais dārzenis ātri un efektīvi atrisina problēmu.
Mēs runājam par kartupeļiem. Kā izrādās, tos var izmantot ne tikai ēšanai. Precīzāk sakot, kartupeļu mizas mums palīdzēs tikt galā ar plaši izplatīto kaļķakmeni.
Rūpīgi nomazgājiet kartupeļu mizas, lai noņemtu netīrumus. Pēc tam liekam tējkannā un piepildām ar ūdeni, uzvārām un atstājam uz pāris stundām. Kad paredzētais laiks būs pagājis, jūsu ierīce, atbrīvojusies no kaļķakmens, atkal iegūs sākotnējo tīrības, žilbinošas un skaistas spīdumu.
Ja jums nav kartupeļu mizu, varat izmantot kartupeļu cieti. Šajā gadījumā atšķaida (pāris tējkarotes) ūdenī (1,5 litri), uzvāra maisījumu un ļauj nostāvēties.
Procedūras pēdējais posms ir rūpīga tējkannas skalošana. Tējkanna atkal būs tīra, bez kaļķakmens nosēdumiem un nevajadzīgiem ķīmiskiem atlikumiem!
Šī metode ir ne tikai efektīva, bet arī videi draudzīga, ekonomiska un pilnīgi droša jūsu labsajūtai. Izmēģiniet šo vienkāršo triku un baudiet tīru, garšīgu un svaigu ūdeni savos dzērienos!