Kartupeļi “lauku stilā” – žēl, ka agrāk tā nebiju gatavojusi: mūžu dzīvo, mūžu mācies

Žēl, ka agrāk tā nebiju gatavojusi. Patiesi – dzīvo mūžību, mācies mūžību. Pirmo reizi izmēģināju šo recepti un esmu pilnīgā sajūsmā.

Kartupeļi “lauku stilā” – nekad neesmu ēdusi neko garšīgāku no tik vienkārša produkta.

Ēdiens ir ļoti vienkāršs un garšīgs, pagatavošana viegla. Kopumā mums ļoti patika. Tagad, kad ir arī sēnes, pat nešaubāmies, kas būs vakariņās.

Gatavošanas gaita

Sākam ar kartupeļiem – tie ir pamats. Nomazgājam, notīrām un vāram līdz pilnīgai gatavībai ierastajā veidā. Neaizmirstam pasālīt pēc garšas.

Kad kartupeļi izvārījušies, nolejiet ūdeni un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Pēc tam pievienojiet (var tieši katlā) sviestu, pāris svaigus olas un smalki sarīvētu sieru.

Sajauciet ar kartupeļu stampu un maisiet līdz viendabīgai konsistencei. Faktiski sanāk bieza, stiepjoša biezenis – tāds tas kļūst siera dēļ, nedaudz stiepjas un viegli līp.

Sagatavojam sēnes – tās būs pildījums. Var izmantot jebkuras sēnes; manā receptē – ausenes. Ļoti mīlu šīs sēnes: aromātiskas, stingras un nopērkamas praktiski visur.

Sēnes nomazgājam, notīrām un sagriežam. Liekam pannā, pievienojam kubiņos sagrieztu sīpolu. Cepam uz augu eļļas apmēram 12–15 minūtes līdz gatavas un viegli apsārtušas, liesmu turam stipru.

Lasi vēl: Vērši mirdz, bet Jaunavas staro: ko Zodiaka zīmēm sola supermēness 2025. gada oktobrī

Pašās beigās izspiežam ķiploku, pievienojam sāli un piparus pēc garšas, samaisām un noņemam no uguns. Tagad viss gatavs, lai liktu formā.

Kāpēc forma? Tā mums vajadzīga, lai izveidotu kārtainu sacepumu. Izvēlamies pēc iespējas biezas sienas keramikas vai stikla formu un ieeļļojam ar sviestu.

Ieliekam un izlīdzinām pirmo kārtu – puse kartupeļu. Tad nāk sēņu kārta, un pēc tam atkal kartupeļi. Visbeidzot pārklājam kartupeļus ar skābo krējumu.

Gatavs! Ieliekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 30 minūtes 200 °C temperatūrā. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar zaļo sīpolu.

Šāda skaistuma ir prieks skatīties! Bet cik garšīgi – mamma, mīļā! Īsta ideāla sacepums. Iedomājieties, cik lieliski to pasniegt ar skābētajiem gurķīšiem vai tomātiņiem! Vai ar skābēto kāpostu?

Kas nepieciešams:

Kartupeļi – 1 kg

Sēnes – 300 g

Sīpoli – 200 g

Olas – 2 gab.

Ķiploka daiviņas – 2 gab.

Krējums – 1 ēdamkarote

Sviests – 50 g

Siers – 50 g

Sāls, pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Vai vēlaties maigāko liellopu gaļu tikai 30 minūtēs: un nē, tā nav soda- noslēpuma sastāvdaļa atrodas jebkura lielveikala plauktā

Tas ir piemērots 24–25 cm formā. Atcerieties, ka labāk izmantot biezu sieniņu formu, lai sacepums labi un vienmērīgi sakarst un neizžūst.