Kartupeļu biezenis būs krēmīgāks nekā jebkad agrāk, ja pirms mīcīšanas tam pievienosi vienu vienkāršu sastāvdaļu

Kā ar vienu vienkāršu sastāvdaļu varat viegli panākt, lai mājas apstākļos gatavots kartupeļu biezenis vienmēr izdotos nevainojami maigs un krēmīgs.

Kartupeļi ir neticami daudzveidīgs dārzenis, un lielākajai daļai no mums ir savs iecienītākais veids, kā tos baudīt. Neatkarīgi no tā, vai priekšroku dodat zeltainiem krāsnī ceptiem kartupeļiem vai sātīgam pamatēdienam, šis produkts ir klasiska vērtība, ko grūti sabojāt. Tomēr pastāv veidi, kā ierasto maltīti pacelt pavisam jaunā līmenī, un tas īpaši attiecas uz vienkāršo, bet tik mīlēto kartupeļu biezeni.

Daudziem šis ēdiens šķiet ikdienišķs un pat nedaudz garlaicīgs, jo parasti tas sastāv tikai no vārītiem kartupeļiem, kas sasmalcināti un pasniegti kā garnīrs, taču ar nelielu viltību tas var kļūt par galveno svētku galda zvaigzni.

Noslēpums, kas garantē izcilu tekstūru bez kunkulīšiem

Gatavojot biezeni, ir ļoti viegli pieļaut kļūdu, kas rezultējas ar nepatīkamiem kunkulīšiem vai sausu un nepievilcīgu masu. Pat ja jums izdodas kartupeļus saspaidīt vienmērīgi, bez papildu sastāvdaļām tie būs bezgaršīgi un nebaudāmi, tāpēc īstā māksla slēpjas tajā, ko jūs pievienojat katlā pirms pašas mīcīšanas.

Ja vēlaties baudīt krēmīgāko un gardāko biezeni savā mūžā, jums nav jāmeklē dārgi eksotiski produkti, bet gan jāizmanto kāda pavisam vienkārša, taču efektīva sastāvdaļa. Profesionāli pavāri atklāj, ka slepenais ierocis ideālai konsistencei ir mīkstais krēmsiers ar zaļumiem un ķiplokiem, ko pievieno tieši pirms galīgās mīcīšanas procesa sākuma.

VIDEO:

Profesionāla pieeja kartupeļu sagatavošanai

Lielisks biezenis sākas jau ar pareizu vārīšanu, kurā parastā ūdens vietā ieteicams izmantot vistas buljonu, lai piešķirtu dārzeņiem dziļāku aromātu. Kad kartupeļi ir kļuvuši mīksti, tos nepieciešams rūpīgi nokāst un ļaut dažas minūtes pasēdēt katlā bez vāka, lai iztvaikotu viss liekais mitrums. Kamēr kartupeļi vēl ir karsti, tajā pašā katlā varat uzsildīt nedaudz piena un krietnu devu sviesta, kas ir klasiskas sastāvdaļas, taču tieši šeit parādās galvenais noslēpums.

Kad sviests ir izkusis, pievienojiet veselu iepakojumu mīkstā krēmsiera ar zaļumiem, kas piešķirs ēdienam ne tikai neiedomājamu krēmīgumu, bet arī bagātīgu garšas buķeti ar vieglu ķiploka un garšaugu niansi.

 

Rezultāts, kas pārsteigs ikvienu pie galda

Turpiniet mīcīt kartupeļus, līdz tie kļūst pilnīgi viendabīgi, gaisīgi un neticami maigi, iegūstot tekstūru, kas burtiski kūst uz mēles. Šāds biezenis vairs nav tikai parasts garnīrs, bet gan pilnvērtīga delikatese, ko varētu baudīt pat kā pamatēdienu bez jebkādām gaļas piedevām. Tas ir izcili mierinošs ēdiens, kas apvieno sevī mājas siltumu un restorāna kvalitāti, neprasot no jums milzīgas pūles vai sarežģītu recepti.

Mēs ceram, ka šis vienkāršais padoms palīdzēs jums radīt īstu prieku pie vakariņu galda un iepriecināt savus mīļos ar ko īpaši gardu. Vai jums ir kāds savs pārbaudīts virtuves knifs, ko pievienot kartupeļiem, lai tie būtu vēl garšīgāki? Lūdzu, dalieties ar savu pieredzi komentāros – mēs vienmēr priecājamies uzzināt jaunus un noderīgus padomus!