Kas noteikti jāpaveic pavasarī, lai šogad tavā mazdārziņā nebūtu gliemežu

Ierīko putnu barotavas vai sastādi augus, kas piesaista putnus un plēsīgos kukaiņus.

 

Ap augiem izveido mākslīgus šķēršļus, piemēram, olu čaumalas vai vara lenti. Šādas barjeras gliemežiem pārvarēt nebūs pa spēkam.

Var izmantot dažādus gliemežu slazdus, tostarp alus un sāls slazdus. Galējos gadījumos vari lietot ķīmiskas vielas nelūgto dārza viesu aizbaidīšanai.

Šeit ir vēl daži padomi, kā kontrolēt kailgliemežus dārzā:

 

Izvēlies piemērotas savākšanas instrumentus: Lai novērstu gļotādu pieķeršanos rokām, izmanto kaut ko līdzīgu pincetei, piemēram, salātu vai cukura graudu standziņas. Tas padarīs gliemežu savākšanu efektīvāku un mazāk netīru.

Organizē gliemju lasīšanas talkas: Iedvesmojiet kaimiņus un draugus piedalīties gliemju lasīšanas talkās. Kopīgi veikta darbība var būt efektīvāka un izklaidējoša.

Izcel gliemju slēptuves: Aktīvi meklē un izcel gliemju slēptuves dārzā, piemēram, puķu podus un ilgi nepārvietotas dārza mēbeles, un likvidē tos, lai ierobežotu gliemju klātbūtni.

Rūpīgi izrušiniet mulčas kārtas: Regulari izrušiniet mulčas kārtas dobēs, jo gliemeži var izvēlēties tos par olu dēšanas vietu.

Iekļūs Visuma melnajā sarakstā: 3 Zvaigžņu Zīmes, kas aprīlī saņems skarbas karmiskās mācībstundas

Izmanto smaržīgus lokus: Izbērtiet smaržīgus lokus, piemēram, banānu vai meloņu mizas, gliemju pulcēšanās vietās, lai piesaistītu un kontrolētu gliemežu populāciju.

Izveido gliemju “viesnīcu”: Sagatavojiet kaudzi puvušus un traumētus ābolus un citus priekšmetus, kas var kalpot par gliemju patvērumu, un regulāri šos priekšmetus savāciet un iztīriet.

Izmanto abrazīvus līdzekļus: Pelni, olu čaumalas un grants var palīdzēt kontrolēt gliemežus, it īpaši siltumnīcas apkārtnē, bet tie ir efektīvi tikai sausos laika apstākļos.

Lasi vēl: Vaira Vīķe-Freiberga tika spiesta izbraukt no Rīgas; Kas noticis?

Likvidē gliemju masu: Sabērt gliemežus spainī ar cieši noslēdzamu vāku un pievienot minerālmēslu, lai paātrinātu to bojā iešanu. Pēc tam izmantojiet šo masu kā mēslojumu augiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

 

C*nies pret visiem postītājiem: Lai nodrošinātu dārza veselību, ne tikai cīnieties pret kailgliemežiem, bet arī pret citiem dārza postītājiem, piemēram, rūsganiem Spānijas kailgliemežiem un citiem, lai novērstu plašāku kaitējumu.

Bet kā tu cīnies ar gliemežu invāziju dārzā? Laipni lūgts pastāstīt komentāros un dalies ar rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment